Jalkapallojunioreiden harrasteliiga käynnistyi viikonloppuna – kesän aikana luvassa yli 300 ottelua

13.06.2022

Harrasteliigaa pelataan 2009, 2010, 2011, 2012, 2014 ja 2015 ikäryhmissä. Osallistujia on Seinäjoelta, Lapualta, Kurikasta ja Ilmajoelta. Isoimmat osallistujajoukot löytyvät Ponnistuksesta, Sisusta ja SJK:sta.

Harrasteliigan tarkoitus on tarjota onnistumisia ja onnistumisen mahdollisuuksia niin pelikentillä kuin sen laitamilla. Harrasteliiga tarjoaa mahdollisuuden kaikille pelaajille pelata tasaisia otteluita, kokea iloa ja onnistumista, voittaa ja hävitä. Harrasteliiga voi pitää kasvatuksellisena tapahtumaketjuna niin valmentajille kuin pelaajille, sillä erityisesti valmentajat ja taustaryhmät takaavat omilla toimillaan harrasteliigan tunnelman. Harrasteliigassa voitto ja maalien määrä ei ole pelin keskiössä.

Harrasteliiga kasvattaa myös pelinohjaajia ja auttaa pienempiä seuroja ja isojen seurojen harrasteryhmiä verkostoitumaan. Ensiaskeleiden ottaminen erotuomarin uralla on helppoa aloittaa matalankynnyksen ottelutoiminnan yhteydessä.

Harrasteliiga käynnistyi viikonloppuna kolmella turnauksella, jotka kaikki pelattiin Seinäjoella. SJK järjesti Jouppilanvuoren tekonurmella P-13 turnauksen, Seinäjoen Mimmiliiga P-8 turnauksen harjoituskentällä ja Seinäjoen Sisu P-12 turnauksen Prunttimäen jalkapalloviheriöllä.