Hämeenlinnassa käveltiin ja Iittalassa kilpailtiin petankissa

04.07.2022

Ohjelmalliset veteraanipäivät aloitettiin tiistaina kauniissa, lämpimässä ja aurinkoisessa kaupunkimaisemassa. Petankkipelit pelattiin hyvin merkityillä kentillä. Keskiviikkona aamupäivästä olosuhteet olivat sateiset, kunnes iltapäivällä sadepilvet väistyivät ja sää muuttui jälleen aurinkoiseksi.

Hotelli Vaakuna toimi useimpien majoituspaikka. Valintana hotelli oli onnistunut, sillä palvelu pelasi, ruoka oli hyvää ja hotellin terassilla katse lepäsi kauniissa järvimaisemassa. Hotellilla myös aloitettiin ohjelmalliset veteraanipäivät lounaalla. TUL:n pääsihteeri Riku Tapio piti luennon kertoen TUL:n nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Luentoa seurasi naurujooga, hetki ilolle ja hyvälle mielelle. Majoittumisen jälkeen oli ohjattu kävelylenkki Suomen ensimmäisessä kaupunkipuistossa. Aktiviteettien jälkeen jäi omaa aikaa rauhalliseen tutustumiseen Hämeenlinnan keskustassa. Ennen yhteistä illallista oli aikaa pelata bingoa. Jokainen, joka sai huudahtaa ”bingo” iloitsi aidosti, sillä bingorivillä sai mukavia palkintoja. Seuraavana päivänä ohjelmassa oli kiertoajelu mm. Hämeenlinnan kulttuuri- ja liikuntakohteissa.

Petankipelit olivat tarkkaa senttipeliä.

Veteraanien petankkimestaruuskisat pidettiin Iittalassa Kalvolan Iskun Iskuasemalla. Pelit aloitettiin tiistaina alkulohkopeleillä ja ne jatkuivat keskiviikkona sijoitusotteluina. Miesveteraanien pelimuoto oli trippeli (VT9, jossa myös naisilla oli mahdollisuus pelata.) Miesveteraanien joukkueita oli 40. Toisena pelimuotona oli naisveteraanien duppeli (VND). Naisveteraanien joukkueita oli 16. Kisoihin osallistui yhteensä 157 pelaajaa. Molemmissa sarjoissa palkittiin kolme parasta joukkuetta TUL:n veteraanien petankkimestaruuskilpailuiden sääntöjen mukaisesti.

Naisten sarjan voittajat Saarela & Saarela

Naisten sarjan kolme (3) parasta:

1.Koski-Petankki Saarela / Saarela

2.Jyväskylän Valo Jämsä / Nieminen

3.Linnan Valo Sihvonen /Uusio

Miesten sarjan kolme (3) parasta:

1.Leppävaaran Sisu 3 Rinne / Valpio / Heikinheimo

2.Korson Kaiku 1 Heinonen / Salonranta / Lilja

3.Jyväskylän Valo 1 Raatikainen/ Räsänen / Mäki

Kisojen järjestelyistä, jotka olivat hyvin hoidettu, vastasivat Kalvolan Isku ry, Linnan Petanquistit ry ja TUL Hämeen piiri ry.

Vuoden 2023 Veteraanipäivät on suunnitelmissa järjestää Kemissä.

Teksti: Paula Kaunismäki Kuvat: Jouni Sinkkonen