Jouki Tikkasen stipendin sai Sisun voimistelija Anastasia Rogozhina

18.12.2020

Vuosi sitten oman urheilijauransa päättänyt Jouki Tikkanen on perustanut rytmisen voimistelun junioristipendin yhteistyössä tamperelaisen Decens Oy:n kanssa. Tuhannen euron stipendi myönnettiin Tampereen Sisun juniorivoimistelija Anastasia Rogozhinalle, joka on ikäluokkansa parhaimmistoa. Hän kuuluu Voimisteluliiton nuorten valmennusrinkiin.

Tikkanen haluaa nimikkostipendillään tukea nuoria, lahjakkaita voimistelijoita kohti kansallista ja kansainvälistä menestystä.

Tikkanen muistaa pitkältä omalta uraltaan, että juniorivuodet ratkaisivat, etenivätkö voimistelijat myös aikuisten sarjoihin ja kansainväliselle uralle. Hän kertoo stipendinsä taustoista näin:

”Juniorisarjan vuodet ovat erityisesti rytmisessä voimistelussa uran kannalta kriittisiä, kun harjoittelumäärät kasvavat ja jo siinä vaiheessa alkaa kansainvälinen kilpailu-ura. Samalla nuoren urheiluun tarvittavat kulut nousevat suuriksi. Olen tavattoman iloinen siitä, että voin stipendilläni auttaa nuoria urheilijoita kohti tavoitteitaan.”

Stipendi luovutettiin Anastasia Rogozhinalle torstaina 17.12.2020.

Kuva: Anna Tanninen, Tampereen Sisu