JPS P21 jääpallon nuorten Suomen mestariksi

28.02.2019

Tämän myötä JPS P21 on toistamiseen nuorten Bandyliigan Suomen mestari. Kultamitalit ripustettiin jipsiläisten kaulaan sunnuntaina 24.2.2019, kun Mikkelin Kampparit kaatui loppuottelussa komeasti maalein 5-1.

Pienessä tihkusateessa Viitaniemen Nisulan monttuun oli miesten Bandyliigan välierän tapaan kertynyt todella runsaasti yleisöä. Kotiyleisö pääsi hurraamaan jo viiden peliminuutin kohdalla, kun Saku Hämäläinen löi pallon ensimmäisen kerran maaliin.

Vääntö jatkui pitkään tasaisena ja Kampparit roikkui vahvasti mukana. Ennen taukoa JPS kuitenkin iski toistamiseen, kun Ilari Hepola littasi pallon kulmalyönnistä maalin kattoon. Taukolukemat 2-0.

Toisella jaksolla Saku vei toisella maalillaan Jipsin jo kolmen maalin johtoon. Parikymmentä minuuttia ennen loppua sama herra onnistui jälleen ja hattutemppu oli täynnä.

Loppuhetkillä Jaakko Hyvönen taiteili lukemiksi 5-0 ja löi samalla jo mestaruuden alkutahdit. Kampparit osui vielä kerran, mutta mikkeliläisten kiri ei missään vaiheessa kunnolla käynnistynyt.

Loppuvihellyksen soidessa taululla oli lukemat 5-1 ja näin JPS pääsi aloittamaan mestaruusjuhlat.

Kauden aikana Jyväskylän Seudun Palloseura voitti runkosarjan häviten vain kaksi ottelua viidestätoista. Pudotuspeleissä joukkue kaatoi tieltään ensin välierissä helsinkiläisen HIFK:n ja Botnian yhdistelmäjoukkueen ja loppuottelussa kaatui komeasti Mikkelin Kampparit.

Teksti ja kuva: Jyväskylän Seudun Palloseura