Jyväskylän Lohi luo tunnelmaa aina aurinkoisella Koskenharjulla

28.01.2021

TUL:n Keski-Suomen piiri nimesi vuoden 2020 urheiluteoksi Lohen nousun ykköspesikseen ja erinomaisen tunnelman luomisen Koskenharjun kentälle viime kauden peleissä.

Lohen puheenjohtajan Heikki Mehtosen mukaan seuralla ei ollutkaan viime kaudelle muuta tavoitetta kuin sarjanousu.

-Ykköspesikseen nousu oli tehty aika vaikeaksi, kun suomensarjan lohkoissa pelasi 36 joukkuetta, joista vain kaksi nousi ykköseen.

Lohen nousun ratkaisun avaimina Mehtonen mainitsee joukkueen tasaisuuden ja laajan materiaalin.

-Vältyimme kauden aikana loukkaantumiselta ja pääsimme pelaamaan tärkeät pelit toivekokoonpanossa. Heikki Rantasen tulo kesken kauden lukkariksi oli viimeinen tärkeä pala. Myös Itä-Länsi -tason pelaaja Ville Kotro oli erityisen tärkeässä roolissa.

Viime kauden ratkaisuotteluissa Lohi pelasi yhdeksiköllä: Iiro Hyvönen, Janne Palomäki, Matti Vilppola, Ville Kotro, Aleksi Karttunen, Alex Leinonen, Teemu Lepistö, Heikki Rantanen sekä Ville Hyvönen, ja jokeripelaajina Ville Rauhala, Waltteri Väistö sekä Mikke Nampajärvi. Alkukaudesta lukkarina toimi Matias Romo. Lisäksi kauden aikana joukkueeseen kuuluivat Arttu Rauhamäki, Mikko Watia, Juuso Taljakka, Eetu Kettunen ja Seppo Väliheikki.

Joukkueen pelinjohtajana toimi Jussi Muilu, kakkospelinjohtajana Vesa Kivelä ja katsomovalmentajana Henri Ikonen.

Hyvähenkinen laatujoukkue

Uuteen kauteen Lohi valmistautuu Mehtosen mielestä hyvässä tilanteessa.

-Saatiin joukkueessa jatkamaan ne pelaajat, jotka halusimme. Ringissä on nyt 16 pelaajaa, joista muodostuu hyvähenkinen laatujoukkue. Varmasti ei olla heittopussina.

Ensi kaudelle puheenjohtajan erityisen suurena toiveena on, että korona hellittää ja että kaikki halukkaat katsojat pääsevät mukaan ”aina aurinkoisen” Koskenharjun ainutlaatuiseen tunnelmaan, joka on saanut valtakunnallistakin huomiota.

-Viime kaudella jouduttiin ensimmäisessä pelissä käännyttämään osa katsojista pois, kun vain 450 katsojaa saatiin rajoitusten vuoksi ottaa sisään.

Myös joukkueen valmennusryhmä on jo koossa. Päävalmentajana ja pelinjohtajana jatkaa Jussi Muilu ja ryhmän muut jäsenet ovat Mikko Huuska, Henri Ikonen, Jesse Jokinen ja Vesa Kivelä.

Miesten ykköspesiksessä pelaa tulevalla kaudella 12 joukkuetta.

TEKSTI: JARKKO MÄNTTÄRI

KUVA: JOONAS HUOVINEN