Kaisa Nyberg siirtyy keskustoimistolta uusiin haasteisiin

08.11.2018

Rakkaus liikuntaan ja urheiluun toi Kaisan työhön TUL:oon, ja toinen tärkeä motivaattori on ollut taloudellisen tasa-arvon edistäminen. Parasta työssä ovat kuitenkin olleet hyvät työkaverit ja vapaaehtoiset.

– Eniten olen tykännyt siitä, että saan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Seuraihmiset on tosi inspiroivia, Kaisa kehuu.

Kaisa aloitti työt keskustoimistossa sihteeri-nimikkeellä vuonna 2012. Vuosiin on mahtunut monenlaista, ja viime vuosina Kaisan vastuulla on ollut useiden isojen tapahtumien järjestelyitä ja markkinointiviestintää. TUL:n päivän ja Aprilliristeilyn järjestämisen lisäksi Kaisa on huolehtinut yhteistyökumppanisuhteista sekä auttanut seurakenttää monissa asioissa.

Erityisesti työtehtävistä on jäänyt mieleen CSIT:n kisamatkat ja suuret tapahtumat, kuten vuoden 2014 Liittojuhla. Jokavuotinen Aprilliristeily on ollut yksi Kaisan isoimmista työpanostuksista.

– Olen tehnyt kaikkea ohjelman suunnittelusta käytännön järjestelyihin ja juontamiseen. Aprilliristeilyyn on semmoinen viha-rakkaussuhde, Kaisa nauraa.

Nuorille lisää vastuuta

Seitsemän vuoden aikana TUL:n toiminnan painopiste on siirtynyt kilpaurheilusta matalan kynnyksen harrasteliikuntaan. Miten tapahtumia, markkinointia ja seuratyötä tekemässä ollut Kaisa näkee liiton tulevaisuuden?

– Seurapalveluja pitäisi kehittää enemmän. Niitä, jotka arjen tasolla pyörittävät seurojen tekemistä. Meidän on tarjottava kohtuuhintaisia koulutuksia, jotta seurojen tietotaito pysyy yllä, Kaisa pohtii.

Hän kannustaa seuroja, piirejä ja liittoa myös ottamaan nuoria mukaan toimintaan entistä vahvemmin, jotta TUL pysyisi uudistumiskykyisenä.

– 100-vuotisjuhlavuoden jälkeen on hyvä tilaisuus antaa valtaa muille. Nuoret tarvitsevat tsemppiä ja kannustusta, mutta heille on annettava myös mahdollisuuksia tehdä päätöksiä.

Kaisaa huolestuttaa, miten vähenevällä henkilöstömäärällä ja pienillä resursseilla saa liiton toiminnan pysymään vaikuttavana. TUL:n vapaaehtoisten joukko on vahva, mutta henkilökuntaakin tarvitaan organisoimaan työtä sekä tukemaan seuroja ja vapaaehtoisia omalla asiantuntemuksellaan. Kysyntää matalan kynnyksen harrasteliikunnasta vastaavalle taholle on.

– Koko yhteiskunnan mittakaavassa käsitellään asioita, joihin TUL voisi vastata, Kaisa toteaa.

TUL100-tapahtumissa nähdään

Kaisa tyhjentää työpöytänsä keskustoimistossa marraskuun puolivälissä ja siirtyy tekemään työtä tapahtumien ja markkinoinnin parissa mediataloon. Hän lupaa kuitenkin tulla mukaan TUL100-tapahtumiin tapaamaan tuttuja ja katsomaan, kuinka oma kädenjälki näkyy juhlavuoden tilaisuuksissa.

– Tsemppiä tosi paljon ensi vuoteen, toivottavasti saadaan aikaan isot juhlat!

Teksti: Salla Virtanen