Kansallinen hiihtopäivä Kemissä 24.2.

29.02.2024

Luminen maisema, kolme hiihtäjää sekä teksti Kansallinen Hiihtopäivä 24.2.2024.

Allekirjoittanut sai olla todistamassa liikkumisen riemua hiihtämisen ja lumikenkäilyn merkeissä Takajärven-Pertajärven maastossa Kemissä.

Kemin Latu, TUL:n Lapin piiri ja Kemin kaupunki järjestivät Kuutamo-hiihdon – tällä kertaa ilman kuutamoa – lähes vesikelissä. Kynttilöiden loiste ja osallistujien otsalamput ohjasivat liikkujia etenemään oikeaan suuntaan ilman ollessa hyvä ja happirikas. Hiihtäjien mukaan ladut olivat hyvässä kunnossa, vaikka ulkoilman lämpötila oli +2 astetta.

Kansallisesta hiihtopäivästä muodostuikin kansainvälinen kun neljä ulkomaalaista nuorta neitoa ilmestyivät lumikenkäilyn lähtöpaikalle otsalamppuineen. Selvisi, että olivat lomailemassa ja Kemi Cardin avulla tiesivät tapahtumasta ja eikun matkaan mukaan. Rohkeita neitoja.

Lumikenkäilijät siis lähtivät ”Kiveliön majan” parkkipaikalta ja hiihtäjät Takajärven lämpövoimalan pakkipaikalta ja yhteen tultiin Pertajärven laavulle, jossa Kemin Ladun ”rouvat” paistoivat maukasta makkaraa ja tarjoilivat mehua. Vesan arpakiekot tyhjenivät vauhdilla lähes parinsadan osallistujan toimesta. Voittoina – kuinka ollakaan – hiihtämiseen liittyviä tuotteia. Talkoolaisia oli mukana kiitettävästi, joten homma hoitui mallikkaasti.

Kaiken kaikkiaan mukava lauantai-ilta rentojen, iloisten kemiläisten seurassa. Tavoite oli yhteinen eli joko hiihtäen tai lumikenkäillen laavulle nauttien ”hiukopalaa”, rupatellen tuttujen kanssa ja paluu takaisin. Tällaisia yhteisöllisiä tapahtumia tarvitaan lisää, jossa kuntalaiset ja muualtakin tulleet, saavat olla yhdessä samalla liikkumisesta ja raikkaasta ulkoilmasta nauttien.

Kiitän omasta ja edustamani järjestön puolesta talkoolaisia, jotka mahdollistivat tapahtuman toteutuksen.

Hiihtelemisiin

Toivottaa Pirkko Pehkonen

TUL:n Lapin piirin toiminnanjohtaja