Kansallista Hiihtopäivää vietettiin Leppävirralla puusuksihiihdoilla

08.03.2023

Leppävirran Urheilijoiden Kansallinen Hiihtopäivä vietettiin perinteisillä puusuksikilpailuilla, kun puusuksien SM oli ajoitettu samalle viikonlopulle. Matkana oli kolme kilometriä, jonka hiihtivät miehet aina 75-ikävuoteen saakka.

Puusuksikisojen nopein oli Kesälahden Urheilijoiden Jukka Pekkinen, joka silmiä hiveltävän kauniisti hiihti ajan 12,10 sarjassa 65-vuotiaat. Toiseksi nopein oli seurakaveri Hannu Leskinen M70-sarjan voittoajalla 12,28. Kolmanneksi hiihti Leppävirran Urheilijoiden Esa Kinnunen ajalla 13,10.

Varkautelainen Mauri Kinnunen voitti M60-sarjan ajalla 13,51. M75-sarjan voittaja oli Heinäveden Hannu Räisänen ajalla 15,09. Viitasaaren Viestin Jussi Palonen hiihti M80-sarjaan kilometrin aikaan 6,29. ”Houkuttelin mukaan nuorimman veljeni Laurin, sanoin lähde sinäkin kisamaan kunnon hiihtoihin Leppävirralle”, tarinoi Palonen. Lauri Palonen lähtikin hopeamitalin kanssa Leppävirralta, sillä M75-sarjan aika 19,17 riitti palkintopallille.

Leppävirtalainen Jenni Itkonen tuli kisamaan ihan oikeilla puusuksilla, kippurakärkiset lapikkaat sopivat hyvin remmisiteisiin ja puolenkilometrin aika oli tasan 4 minuuttia. Lasten sarjojen voittajat tulivat kaikki Leppävirran Urheilijoista ja sarjavoittoihin ylsivät Jaana Itkonen, Aino Holopainen sekä Miska ja Markus Takkunen.

Päivään mahtui myös paljon muuta talviliikuntaa. Potkukelkkailun SM-kisan 300 metrin nopein oli Markku Tuhkanen ajalla 49,3 ja 500 metriä meni aikaan 1.26,0. Naisten sarjojen nopein oli varkautelainen Paula Voutilainen ajalla 54,1. P12-sarjan Onni Holopainen sai ajan 57,5 ja luistimilla matka meni aikaan 52,3. Miska Takkunen luisteli 300 metriä 55,7 ja pikkuveli Markus sai ajan 1.24,0. Poikien isä Mika Takkunen oli päivän nopein ajalla 39,1.

Talvijuoksusarjan päätöskilpailun paras 2,5 km matkalla oli Vesannon Kauko Rissanen ajalla 10,23. Toiseksi nopein oli P12-sarjan Onni Holopainen 10,57 ajalla. Mäntylahden Vedon Hannu Kuosmanen oli kolmanneksi nopein ajalla 11,01. Mikkelin Vuokko Kolehmainen oli naisten sarjassa paras ajalla 12,16. Talvijuoksu keräsi yhteensä 17 juoksijaa mukaan

Puusuksihiihdon SM Leppävirta 5.3.2023
Tulokset:
matka 3 km
M60: 1) Mauri Kinnunen Varkaus 13,51, 2) Hannu Kuosmanen MänVe 14,29
M65: 1) Jukka Pekkinen KesU 12,10, 2) Esa Kinnunen LepU 13,10, 3) Martti Semi LepU 16,26
M70: 1) Hannu Leskinen KesU 12,28, 2) Teuvo Juutilainen LepU 13,59, 3) Reijo Kaarakainen KesU 15,08

M60: 1) Hannu Kuosmanen MänVe 11,01
M65: 1) Markku Kiljander KuoRe 11,56, 2) Martti Semi LepU 14,24, 3) Markku Tuhkanen LeVi 19,54

M60: 1) Hannu Kuosmanen MänVe, 40
M65: 1) Markku Kiljander KuoRe, 40, 2) Martti Semi LepU, 36, 3) Markku Tuhkanen LeVi, 18
M70: 1) Ari Hulkkonen LepU, 36, 2) Teuvo Juutilainen LepU 30, 3) Paavo Pajunen RU, 19
P12: 1) Onni Holopainen LepU, 40
N55: 1) Vuokko Kolehmainen Raippa Team Mikkeli, 40