Koreografiesittelyt: Eeva-Liisa ja Marita

01.03.2019

Eeva-Liisa Hämäläinen ja Marita Hellberg vastaavat IV Yhtenäisyyden aikaan -kohtauksen kuntoilijoiden ohjelmasta.

Esittele itsesi. Kuka olet ja mitä teet?

Eeva-Liisa: Olen Eeva-Liisa Hämäläinen Turun Jyryn kunto-ohjaaja ja seuratoimija.

Marita: Olen Marita Hellberg, 78-vuotias. Vuodesta 1945 olen toiminut Turun Jyryssä. Olen ohjannut lapsia ja aikuisia, tehnyt ohjelmia sekä liitto- että piiritason juhliin. Liittojuhliin lapsille sekä kaikenikäisten kunto-ohjelmiin naisille ja miehille. Ohjaan viikottain kuntojumppia. Olen tehnyt paljon ohjelmia seuramme Ladyt-ryhmälle. Naisjaostotyötä olen tehnyt seurassamme 60 vuoden ajan. Piirimme veteraanijaostossa olen ollut 12 vuotta ja piirin voimistelujaostossa 2000-luvun alussa, jolloin se perustettiin.

Kerro taustastasi ja suhteestasi TUL:oon?

Eeva-Liisa: Olen liittynyt liittoon lapsena 60-luvun alussa, ollut mukana joukkuevoimistelijana ja valmentajana, seuratoimijana jaostossa ja hallituksessa, vuosia myös jo seuran taloudenhoitajana, mukana naisten Ladyt-tanssiryhmässä (ryhmätanssiesityksiä kisoihin ja  näytöksiin). Olen ollut piirin voimistelujaoston puhenjohtaja, tehnyt lapsille koreografioita piirijuhliin, toiminut piiriohjaajana useammassa liittojuhlassa, mukana liittojuhlilla 70-luvulta asti. Olen liiton Voimistelu- ja tanssijaoston jäsen ollut toistakymmentä vuotta.

Marita: Taustani on vahvasti TUL-henkinen ja kilpailuhenkinen. Suhteeni TUL:oon on kuin vanha ystävyys, joka on kantanut kaikkien aikojen yli ja aina ollut nousujohteinen.

Kuvaile omaa koreografiosuuttasi?

Eeva-Liisa: Maritan kanssa yhdessä olemme tehneet monimuotoisen kunto-ohjelman, jossa on mukana kaikenikäisiä kuntonaisia ja miehiä. Ohjelmassa on erityisosat paljon voimistelleille naisille, miehille ja nais-miespareille.

Marita: Oma osuuteni Joukkojen juhlassa on kunto-ohjelman laatiminen yhdessä Eeva-Liisan kanssa. Hienoa, että sain tehdä sen Eeva-Liisan kanssa, jonka kanssa olen ollut sekä ystävänä että hänen valmentajanaan vuosikymmenten ajan.

Miksi Joukkojen juhlaa kannattaa tulla katsomaan?

Eeva-Liisa: Loistava yhteenveto ja kokonaisuus liiton historiasta vuosikymmenten ajalta, taitavien koreografien ohjelmia ja osaavaa ohjelmien suoritusta. Suosittelen myös itse osallistumista eri esityksiin!

Marita: Joukkojen juhlaan kannattaa tulla sen pitkän jatkumon takia, se on ainutlaatuista Suomessa ja sen eteen on tehty paljon työtä. On joukko eri-ikäisiä koreografeja, hyvät suunnitelmat sekä musiiki ja valot. Ei kannata jättää katsomatta.

Mitä ajatuksia sinulla on TUL:n tulevaisuudesta? Mihin suuntaan liitto voisi kulkea?

Eeva-Liisa: Kiinnostusta minulla on jatkaa edelleen  yhteistyötä piiri- ja liittotasolla ja olla mukana erilaisissa tapahtumissa ja kisoissa. TUL-matkaa tulisi jatkaa kohti seuraavaa koko kansan liittotason tapahtumaa.

Marita: Toivon liiton toiminnan jatkuvan sekä kehittyvän entisestään. Itse olen mukana niin kauan kun terveys ja voimat sen sallivat.

 

Kuva: Tuula Linnusmäki