Koreografiesittelyt: Riku Koivunen

17.04.2019

Riku Koivunen vastaa V Lajien voimaa -kohtauksen telinevoimistelukoreografiasta.

Esittele itsesi. Kuka olet ja mitä teet?

Riku Koivunen, 42, entinen huipputelinevoimistelija ja nykyinen Tampereen Sisun miesten telinevoimistelun valmennuspäällikkö ja miesten maajoukkueen valmennustiimin jäsen.

Kerro taustastasi ja suhteestasi TUL:oon?

Olen ns. ”paljasjalkainen” sisulainen ja TULlilainen, koska olen aina edustanut vain Sisua. Liityin Tampereen Sisuun 4-vuotiaana vuonna 1980, kun aloitin voimistelun. Tuohon aikaan seuratoiminnassa oli vielä vahvasti yhteisöllisyyttä ja aatetta ja Sisu vei työväen urheilua vahvasti eteenpäin. Olen kiitollinen seuralleni ja Työväen Urheiluliitolle siitä, että molemmat tukivat urheilu-uraani kiitettävästi.

Nyt ajat ovat toiset ja TULn rooli urheilujärjestönä on muuttunut, mutta muistelen lapsuuttani ja nuoruuttani TULn seurassa erittäin lämmöllä ja haluan edelleen olla mukana TULn eri tapahtumissa.

Kuvaile omaa koreografiosuuttasi?

Voimistelu on yksi maailman jaloimmista lajeista; ehkä eniten ruumista ja sielua ravitseva. Tätä ajatusta haluan ilmentää koreografiassa.

Miksi Joukkojen juhlaa kannattaa tulla katsomaan?

Se on läpileikkaus TUL:n 100-vuotisesta taipaleesta. Varmasti upea tarina.

Mitä ajatuksia sinulla on TUL:n tulevaisuudesta? Mihin suuntaan liitto voisi kulkea?

Mielestäni TUL:n arvomaailma liikuntaa ja koko ihmisyyttä kohtaan tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa  on loistava ja sitä tulee vaalia jatkossakin. Esimerkiksi yhteisöllisyys, ystävyys, kanssaihmisen kunnioitus ja liikunnan riemu ovat asioita, jotka saavat jokapäiväisessä arjessa hymyn huulille.