Kyvyt esiin -kisoissa tehtiin yli 200 tulosta

02.10.2023

Leppävirran Urheilijat järjestivät viikonloppuna avoimet TUL Järvi- Suomen Kyvyt esiin -mestaruuskilpailut.

Lasten urheilun pitkäaikaisin tapahtuma oli tänä kesänä vaarassa jäädä pitämättä, sillä kentältä ei meinannut löytyä vuoroa. Viimein vapautui yksi viikonloppu, ja vaikka kisat pidettiin todella myöhäisessä vaiheessa vuotta, nousi osallistujamäärä erittäin hyväksi. Kilpailuissa tehtiin peräti 200 tulosta.

Polvijärven Vauhti oli isolla porukalla liikkeellä, ja viikonloppuna seura järjesti perinteisen viikonloppuleirin Leppävirralla. Polvijärven nuoret urheilijat taisivat siis kahmia suurimmat mitalimäärät!

Tulostasoltaan kilpailut olivat erinomaiset: kilpailuissa tehtiin kymmeniä omia ennätyksiä. Nämä ennätykset ovat ikuisia, sillä kaikilla kilpailijoilla sarjat vaihtuvat ensi vuonna.

Muutamia tuloksia kannattaa nostaa esille. Pyhäselän Urheilijoiden Peetu Alastalo juoksi 60 metriä aikaan 8,49 ja keihäskaarelle tuli mittaa 36,49 metriä P12 sarjassa. Saarijärven Pullistuksen T 15 sarjan Hilda Viikilä heitti moukaria 35,51 metriä, ja kuulantyönnössä tulos oli 8,64. T13 sarjassa Alisa Pollari Alaveden Urheilijoista heitti moukarin lukemiin 39,82, ja T14 sarjan kiekko lensi 32,26 metriin.

Kovin noteeraus taisi olla T12 sarjan 200 metrin aika 30,26, jonka juoksi Kuopion Reippaan Aino Tuppurainen. Tuppuraisen pituushypyn tulos oli 4,18.

P10 sarjan moukaria heitti Tohmajärven Urheilijoiden Leo Koistinen 26,38. Lempäälän Kisa Yu:n Aino Ahti heitti T 11 sarjan keihästä 26,30. Samassa ikäluokassa Kuopion Reippaan Salla Tompuri juokksi 150m aikaan 24,08 ja pituus tulos oli 3,99.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aaron Stenman otti osaa kuuteen lajiin. P9 sarjassa kilpaileva Stenman juoksi 40 metriä aikaan 6,89 ja korkeushypyssä tulokseksi tuli 1,12. Kempeleen Kirin edustaja Kerttu Heikkilä teki T11 sarjaan kovat tulokset: 60 metriä 9,28 s., korkeus 1,25 ja kolmiloikka 8,44.

Kangasniemen Kalskeen Väinö Pynnönen teki melkoiset ”Nurmet”. P10 sarjan kilpailija suoritti 45 minuuttiin sellaisen kestävvyyssetin, johon harva pystyy: 600m 2.01,21, 1500m 5.55,9 ja päälle vielä 1000 metrin kävely aikaan 6.07,52.

Valkeaksken Hakan Sulo Saarinen vankisti asemaansa sarjan P11 Suomen monipuolisimpana ikäistensä kisassa. Viimeisenä puuttui kävelyssä 1000 metrin aika: nyt syntyi tulos 6.15,48, joka on ikäluokan Suomen kärkiaika. Pojan äiti kertoi, että kävelyä varten lähdettiin Leppävirralle.

Raahen Vesan Nea Hyväri juoksi 200 metriä aikaan 32,26 T12 sarjassa. Juuan Urheilijoiden Siiri Juppi teki puolestaan T10 sarjaan voittotulokset: 60 metriä aikaan 9,28, pituus 3,87 metriä, ja 150 metriä meni aikaan 24,05.

Leppävirran Urheilijoiden edustajat saivat 25 mitalia. Onni Holopainen urakoi 10 lajia P12 sarjaan, muutamia omia ennätyksiä syntyi, joista voisi mainita 600 metrin ajan 2.00,38. 200 metriä meni aikaan 32,77, ja kolmiloikkaennätys on nyt 8,21. Aino Holopainen urheili monipuolisesti T 10 sarjaan monien ennätysten joukossa oli kävelyn aika 7.53,21. Myös heittolajit sujuivat hyvin: mestaruudet tulivat kiekossa, kuulassa, keihäässä ja moukarissa.

Jesse Paasikivi voitti kolme mestaruutta P8 sarjassa, kuula, pituus ja pallonheitto toivat kultaa ja kiekko pronssia. Markus Takkunen kipitti P6 sarjan mestaruuden 40 metrillä ajalla 7,8.

Kiitos kaikille onnistuneesta kilpailupäivästä!

Teksti: Jorma Rajakannas, Leppävirran Urheilijat