Leppävirralla viikonloppuna isot lasten kisat

03.09.2019

Ennakkoon kilpailukalenterin kautta on ilmoittautunut 102 lasta, jotka tekevät huikean määrän lajisuorituksia: 336. Sähköpostitse ja muuten ilmoittautuneita on niin paljon, että 200 kilpailijaan on mahdollista päästä, lajisuorituksia tullee noin 500. Kyseessä on koko Savon alueen suurimmat lasten kilpailut.

Kilpailun sarjat ovat 8-15-vuotiaille täydellä lajiohjelmalla, ainoastaan aitajuoksut ja seiväs puuttuu. Lisäksi kisojen alussa pääsevät aivan pienet kisailemaan lauantaina 20-40 metrin matkalla ja sunnuntaina pallonheitolla

– Toivottavasti lasten vanhemmat tarttuisivat myös mitan päähän, niin saataisiin kisat vietyä kunnialla läpi. Leppävirran Urheilijoille kisat ovat melkoinen ponnistus, mutta toivottavasti tulevinakin vuosina nähtäisiin Leppävirralla lasten yleisurheilua, jossa olisi osallistujia ympäri Suomea, toivoo noidenkin kisojen alkutyöntekijä Jorma Rajakannas.

Leppävirran Urheilijat järjestää lasten Kyvyt Esiin -kilpailut ja samalla TUL:n avoimet Järvi-Suomen kisat Leppävirran urheilukentällä lauantaina 7.9. ja sunnuntaina 8.9. klo 12 alkaen. Kilpailuja on järjestetty Savossa jo vuosikymmeniä.

Teksti: Jorma Rajakannas
Kuva: TUL:n Savon piirin arkisto