Liedon Tanssikatselmus – Tanssin pyörteissä

06.03.2020

Vuorossa oli jo Tanssikatselmuksen 16. kerta. Se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Seuroja/tanssikouluja/yhteisöjä oli mukana yli 130 esityksellään, joka on tapahtuman historian toiseksi suurin määrä. Tapahtumaan osallistuu yli 400 lasta ja nuorta eri puolilta Suomea.

Tapahtuma on löytänyt paikkansa yhdistysten sekä tanssikoulujen ohjelmistossa, joten kisaamassa onkin useita jo monta vuotta mukana olleita sekä uusia mukaan tulijoita. Tapahtumalla on hyvä maine positiivisena ja antoisana tanssikatselmuksena, jossa tunnelma on aina ollut hyvä. Kilpailujärjestelyt ovat sujuneet jouhevasti, jolloin kisapäiväkin näyttäytyy osallistujille onnistuneena.

Tanssikatselmuksen tarkoituksena on antaa mahdollisuus matalan kynnyksen esiintymiseen. Tapahtumassa palkittiin ikäsarjojen 3 parasta esitystä. Jokainen esitys sai kirjallisen palautteen tuomaristolta. Lisäksi tuomaristolla oli mahdollisuus antaa kunniamainintoja. Soolosarjassa esiintyvät saivat tuomaripalautteen, mutta heitä ei asetettu paremmuusjärjestykseen. Lisäksi tuomaristolla oli mahdollisuus antaa myös heille kunniamainintoja.

Kutsun kisaan olivat saaneet tanssin harrastajat seuraavissa sarjoissa:

Soolosarjat/parit/triot:

alle 9v
9-12v
12–15v
15–18v
yli 18 v

Ryhmät:

alle 8v
8-10v
10-12v
12-14v
14-16v
yli 16v

Tapahtumaan oli voinut ilmoittautua millä tahansa tanssilajilla.  Ryhmiä tapahtumaan saapui ympäri eteläsuomen. Liedon Lujasta tapahtumaan osallistuivat valmennusjoukkueet Zirkonit, Tigris ja Giselle, Spinelli, Milariitit, Team Orie sekä duo Pohjonen ja Veijalainen.

Tapahtuman vastuujärjestäjänä toimi Liedon Lujan nuoriso- ja voimistelujaosto.

Tänä vuonna vietetään myös Liedon Lujan toiminnan 70:ttä vuotta lietolaisten liikuttajana. Tanssin Pyörteissä on yksi seuran juhlavuoden tapahtumista, joissa näkyy toiminnan laaja-alaisuus eri ikäryhmissä erilaisten liikunnan alojen kautta. Lauantaina lapset ja nuoret oli kutsuttu esiintymään, mutta lähes jokaisena arki-iltana on lasten ja aikuisten harrasteliikuntaa Liedon eri puolilla. Seuraavaksi juhlavuoden tapahtumissa on vuorossa Lujan ja Varsinais-Suomen yleisurheilun järjestämä Sisulisämaastoviesti, jonka jälkeen juostaan Lujan Lenkki kesäkuun alkupuolella.

Katso Tanssin pyörteissä – Tanssikatselmuksen tulokset 2020 tästä >>