Muistokirjoitus: Matti Salo

19.01.2024

Matti Salo sekä teksti Matti Salo 1924-2023.

Matti Ensio Salo in memoriam.

TUL:n lentopallojaoston kunniapuheenjohtaja, lehtori Matti Salo nukkui ikuiseen uneen lyhyen sairauden uuvuttamana kotikaupungissaan Hyvinkäällä 29.12.2023. Matti olisi täyttänyt tulevan kevään toukokuussa 90 vuotta.

Matti oli palloilukärpäsen puraisema kori-ja lentopallomies henkeen ja vereen. Kotiseurassaan Hyvinkään Pontevassa hän pelasi ja valmensi sekä koripalloa että lentopalloa ,ollen tuttu näky koriskatsomossa aina viimeiseen elinvuoteensa saakka. TUL:n lentopallojaostossa  hän toimi 1971-1995, mistä 14 vuotta puheenjohtajana. Tämän jälkeen hänet kutsuttiin jaoston kunniapuheenjohtajaksi. Kunniapuheenjohtajanakin hän osallistui aktiivisesti jaoston kokouksiin tuoden omia näkemyksiään lentopallotoiminnan kehittämiseksi.

Hän teki puheenjohtajavuosiensa ajan hyvää yhteistyötä Suomen Lentopalloliiton kanssa kehittämällä ja sopimalla siitä, miten  käytännön yhteistyötä Lentopalloliiton kanssa sovelletaan voimassaolevan yhteistoimintasopimuksen puitteissa lentopallotason nostamiseksi Suomessa. Urheiluliikkeen eheytyessä Matti toimi myös Suomen Lentopalloliiton hallituksessa kauden 1992-1995. Ansioistaan liikunnan hyväksi tekemästään työstä hänelle on myönnetty TUL:n kultainen ansiomerkki 1983 ja Opetusministeriön myöntämä Suomen Liikuntakulttuurin ja urheilun kultainen ansioristi 1996.

Antero Tapola

Matti Salon ystävä sekä TUL:n ja SleL:n eläkeitynyt työntekijä