OULUN TYÖVÄEN PURSISEURA 110 VUOTTA

25.04.2022

”Levittää purjehdustaitoa ja hankkia virkistävää kesähuvia seuran jäsenille”, tämä toiminnan tarkoitus kirjattiin sääntöjen 1. pykälään 110 vuotta sitten. Näin toimitaan edelleen yhteisöllisesti juhlavuotta viettäen ja talkootöitä tehden.

Perinteisen lipunnoston yhteydessä julkaistiin seuran historiakirja, jonka toimitustyöstä ja taitosta on vastannut toimittaja Liisa Laine, apunaan Oulun Työväen Pursiseuran (OTPS:n) historiatoimikunta. Seurassa on 390 jäsentä – ja veneitä rekisterissä 261.

OTPS:n on ollut vahvasti kehittämässä TUL:n Perämeren veneily- ja purjehdustoimintaa. Seuran edustajat ovat olleet keskeisesti mukana perustamassa TUL:n veneilyseuroja Perämerelle: Raahen Meriseura, Varjakan Vene, Patelan Venneilijät, Kellon Vene, Haukiputaaan Pursiseura ja Iin Meriseura ovat saanet myönteisen alkutuulen juhlivasta seurasta. Perämerellä TUL:n seuroilla on vahva toiminnallinen asema.

OTPS:n nykyinen kommodori on Timo Kenakkala, jonka kasvualusta seura on. Timo toimi viimeiset työvuodet Hämeenlinnan kaupunginjohtajana. Tästä tehtävästä hän on eläkkeelle. Oulu- ja meri vetivät miehen takaisin Perämeren maisemiin eläkepäiviä vaimonsa kanssa viettämään. Timo Kenakkala on entinen lentopallomaajoukkueen taitava passari. Hänelle kertyi lähes 90 A-maajoukkuematsia. OTPS:n 110-vuotisjuhla järjestetään seuran tukikohdassa Seelarissa 23. heinäkuuta. Juhlan puhujaksi on lupautunut ministeri Hanna Sarkkinen.

Teksti:
Osmo Hekkala, OTPS