Pohjanmaan piirin otsalamppuvaellus 

15.01.2024

Kävelijöitä otsalampun valossa talvisessa metsässä.

Lapuan Ponnistuksen ja Seinäjoen Sisun järjestämälle otsalamppuvaellukselle Nurmon Paukanevalle osallistui 36 retkeilijää, jotka saivat kokea erilaisen vaelluksen vuoden pimeimpään aikaan ja ihailla talvisen luonnon kauneutta sekä pimeän metsän salaperäisyyttä. TUL:n Pohjanmaan piirin otsalamppuvaelluksen kaukaisin osallistuja oli Vantaalta. 

– Pimeä metsä on jännittävä, jopa salaperäinen. Metsä on taianomainen, puut saavat uusia muotoja ja hahmoja ja metsä on hiljainen ja rauhallinen, totesivat Lapualla asuvat unkarilaiset Maria ja Tibor Magyar. Talvinen taivas on tumma ja pimeyden valot – tuli, tähdet ja kuu – ovat keskiössä. Tämän vuotisessa tapahtumassa vaeltajat saivat ihailla upeaa kuuta. 

– Moni pelkää pimeää ja erityisesti luontoon lähtemistä pimeällä. Piirin perinteiset otsalamppuvellukset hälventävät pelkoa ja innostavat pimeäretkeilyyn yhdessä. Näin myös lapset pääsevät kokemaan pimeyden jännittävästi mutta turvallisesti, totesivat Sisun Jarkko Tenkula ja Ponnistuksen Ari Tuurinmäki.   

Jokainen sai valita itselleen sopivan mittaisen reitin laavulle, jossa nautittiin eväistä, nuotion lämmöstä ja muiden seurasta. Otsalampputapahtumat saavat ehdottomasti jatkoa myös tulevaisuudessa.