Tampereella tanssittiin hienot ideat eläviksi tuokiokuviksi 

28.02.2023

Vihdoinkin monien erikoisten vuosien jälkeen päästiin tanssin vuosirytmiin! Koronankin vuoksi on TUL:n tanssikilpailujen kisapäiviä siirretty sopiviin ajankohtiin ja arvailtu milloin pandemia hellittää ja voimme hyvillä mielin pitää liiton perinteiset ryhmätanssin mestaruuskilpailut turvalllisesti. Nyt jälleen helmikuun alussa olemme aikataulussa! Näissä nyt järjestetyissä kilpailuissa Tampereella oli mukana myös TUL:n monia vuosia ohjelmassa olleet Disco- ja showtanssikilpailut sooloille, duoille ja trioille.  Kaksi erilaista kilpailua sujui mukavasti yhdessä, eikä syksyyn aiemmin sijoittunutta Disco- ja showtanssikilpailua tarvinnut odottaa ainakaan syksyyn asti, vaan saamme tälle vuodelle mahdollisesti kaksi disco- ja showtanssikisaa!

Tanssiväki kokoontui totuttuun tapaan kisaamaan Tampereelle ja kertomaan meille kaikille miten tarinat taipuvat eri aiheiden ympärille hienoiksi pieniksi tanssiteoksiksi. Kymmenien koreografien ja ohjaajien ideat, monipuoliset musiikkien valinnat ja puvustukset, näiltä tekijöiltä eivät ideat lopu! Näimme liikunnan kauneutta, menoa ja meininkiä, herkkyyttä, puhuttelevia aiheita, huumoria ja jälleen hienoja uusia oivalluksiakin. Tanssisommitelma on parhaimmillaan elämys esittäjille ja myös yleisölle. Ideasta tanssittavaksi toteutettu tuokiokuva! Tässä tanssikilpailussa oli yhteensä 40 esitystä ja osallistujia ohjaajineen eri puolilta Suomea lähes 400 . Hieno oli seurata myös yleisön kannustusta ja vahvaa läsnäoloa koko kilpailupäivän ajan. Kannustaminen antaa esiintyjille voimia ja auttaa eläytymään tanssin aiheeseen ihan täysillä. Ja tapahtumathan ovat aina parasta paikan päällä nähtynä ja koettuna. Varmasti yleisö nautti tästäkin kisasta ihan yhtä paljon kuin esiintyjät! 

Kannustusta tarvitaan aina pisteistä ja sijoituksista huolimatta. Kaikkien ryhmien työ saleilla on yhtä arvokasta vaikka palkintoa ei ehkä aina saakaan. Ennen kisaa tosin saattaa yksi ja toinen salaa miettiä, että kukahan meidän sarjassa mahtaa sijoittua toiseksi! Osallistuminen on kuitenkin tärkeääkin tärkeämpää ja eri aiheiset tanssiteokset palkitsevat myös muulla tavalla sekä esiintyjät että ohjaajat ja katsojat. Ja kaikille esitykselle on myös seurojen omissa juhlatilaisuuksissa, tapahtumissa ja näytöksissä tämän kilpailun jälkeen oma uusi yleisönsä.

Tämä kilpailu juhlisti myös Rantaperkiön Iskun voimistelujaoston 100-vuotista toimintaa: Jaosto hoiti kilpailujen järjestelyt juhlavasti parhaalla mahdollisella tavalla, seuratoiminnan merkeissä! Ennen palkintojen jakoa nähty sponttaani yhteisötanssi kokosi kaikki kilpailijat yhteen pitkiksi tanssijonoiksi kilpailuareenalle. Myös tämä nostatti lisää tanssitapahtuman tunnelmaa! Kiitos kaikille hienoista ja mieliinpainuvista esityksistä, mukavasta yhdessäolosta ja onnea kaikille uusille tuleville koreografioille! Hervannan vapaa-aikakeskus Tampereella täyttyi tanssin ilosta, energiasta ja osaamisesta. Meillä oli hieno ja innostava tanssin päivä! Tanssin maailma on myös aiheiden osalta loputtoman rikas!

Aira Ikonen
TUL:n voimistelu- ja tanssijaosto