Tampereella tanssittiin tarinat liikunnallisiksi kuvaelmiksi

18.04.2018

Vaikka halli on suunniteltu ihan eri tarkoitukseen, sopeutuminen tähän palloilulajien pyhättöön kävi kivuttomasti. Pyynikin palloiluhallin avaruus somistuksineen antoi hienot ja juhlavat puitteet suositulle TUL:n ryhmätanssi® kilpailulle, johon osallistui yli 650 tanssijaa ohjaajineen.

Viisikymmentä seitsemän ryhmää eri ikäisten sarjoissa antoi mukavasti jännitystä koko päiväksi; kilpailu toi hienosti esiin, miten ohjaajat joka vuosi tuovat tapahtumaan uusia ryhmiä ja luovasti toteuttavat liikuntasommitelmia kiinnostavien aiheiden ympärille.

Yleisö on ottanut lajin myös hienosti omakseen, koska väkeä saapui katsomoon tasaisena virtana. Kun katsomo on täynnä yleisöä ja tunnelma tiivis, niin mikäs sen mukavampaa kaikille esiintyjille.

Ryhmätanssikilpailut ovat vakiinnuttaneet paikkansa kevään yhtenä isona tapahtumana jonne seurat ja tanssiryhmät harjoituttavat kiinnostavia tanssinumeroita. Tuomariston mukaan kilpailujen taso oli korkea ja ohjaajat olivat etsineet jälleen uusia ja kiinnostavia aiheita tanssittaviksi.

”Mukavat kisat”, sanoi joku. ”Mielikuvitus vain rajana ja ikärajat eivät ole myöskään esteenä!”

Tanssikisoissa oli mukana valloittavia, ihan pieniä tanssiharrastustaan aloittavia, ja jo yli yhdeksänkymmenen ikävuoden ylittäneitä, joilla jalka nousee edelleen kepeästi.

Kisojen tanssillisin keinoin toteutetut kertomukset olivat kuin pieni liikuntakuvaelmia yllätyksineen, jotka viipyivät lyhyen hetken edessämme ja jäivät muistikuviimme.

Valmiin esityksen tunnelma, ilo ja idea elettiin yhdessä tanssien. Esitykset olivat elämyksiä sekä esiintyjille että kannustavalle ja lämminhenkiselle tamperelaisyleisölle.

Meillä oli  hieno tanssillisten tarinoiden päivä!

Teksti: Aira Ikonen
Kuvat: Mauri Pennanen