Unelmien liikuntapäivänä Kupittaa täyttyi koululaisista ja perheistä

13.05.2022


TUL järjesti yhteistyössä alueen seurojen, sekä järjestöjen kanssa ikimuistoisen Unelmien liikuntapäivän. Idea tapahtuman järjestämisestä syntyi TUL:n Nuoret Päättäjät -koulutuksen yhteydessä, kun nuorisovaliokunta oli pitänyt lyhyet muistopuheet lasten ja nuorten kilpailutapahtuma JoyGames -ketjulle. Nuoret ideoivat innolla tapahtumaa, jossa ”taivas on rajana, mutta jalat tiukasti maassa kiinni”. Jotain uutta, jotain vanhaa, ehkä vähän lainattua ja uudelleen muokattua.

Kupittaalle kokoontui tiistaina 10.5. lähes 2000 alakouluikäistä kokeilemaan lähes kolmeakymmentä lajia neljänkymmenen tuottajan toimesta. Lajeista vastasi 150 seurojen valmentajaa ja ohjaajaa.

– Onhan se aikamoinen ponnistus, mutta olen niin ylpeä meidän seuroistamme, vakuutti Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Kimmo Kamppila matkan varrella useaan kertaan.

Erityistä tyytyväisyyttä Kamppila koki seurojen aktiivisuudesta ja sitoutuneisuudesta. Tapahtuman jälkeen asiasisältö pysyi samana, mutta aikamuoto muuttui imperfektiin.

Kupittaanpuisto tarjosi upeat puitteet Unelmien liikuntapäivän järjestämiseksi. Jalkapallo, jenkkifutis, kuplafutis, kiekko ja pesis pääsivät hyville alustoille näyttämään lajin saloja. Höntsäpiste sijaitsi puiston keskiössä. Siellä pääsi kokeilemaan lajeja aina mölkystä sulkapalloon, nurmisählystä tutkaan laukaisuun. Höntsäpisteitä pyöritettiin TUL:n nuorisovaliokunnan ja ammatti-instituutin väen voimalla.

Tapahtumassa oli myös mahdollisuus kokea leirielämys keskellä puistoaluetta. Paikalla oli telttoja, tuulessa liehuvia uikkareita ja aimoannos leirielämystä. Iltatilaisuudessa koululaisia haastatellessa moni kehuikin leiripisteen olleen superhyvä juttu.

Puistosta löytyi vielä suunnistusta, tanssia, tankofutista, norsupalloa ja vaikka mitä ihanaa tekemistä, josta lapset ja illalla vähän aikuisetkin pääsivät nauttimaan. Iltaohjelmassa kiinnostusta herätti rullaluistelu ja urheiluhallissa olleet lajit, kuten voimistelu, yleisurheilu ja pöytätennis. Ja totta kai, kun paikalle tuodaan pari ponia ja paloauto, niin kruunaavathan ne pienten lasten illan.

TUL:n nuorisovaliokunnan puheenjohtajat Riku Ahola ja Mia Salonen olivat tyytyväisiä nuorten ideoiman tapahtuman jalostumisesta työryhmän käsittelyssä suunniteltua suuremmaksi tapahtumaksi. Saatoimme tehdä Suomen suurimman Unelmien liikuntapäivä -tapahtuman Turussa, naureskeltiin höntsälajien vedon lomassa valiokunnan jäsenten kanssa. Päivän kääntyessä ehtoopuolelle ja perheiden poistuessa alueelta oli aika huokaista. Tästä on hyvä suunnata katse tulevaan. Onko paikka Kupittaa vai joku muu ratkaistaan lähiaikoina. Itse uskon vahvasti varsinaissuomalaiseen tekemiseen ja tahdon kiittää kaikkia mukana olleita tahoja elämyksellisen Unelmien liikuntapäivän järjestämisestä Suomen Turussa.

Jarkko ”jakke” Tenkula
TUL:n nuorten toiminnan vastaava