CSIT Swimming Championship päättyivät Itävaltalaisten juhliin – TUL toiseksi

28.08.2022

CSIT Swimming Championship

CSIT Swimming Championship 2022 päättyivät lauantaina 27.8. Itävaltalaisten juhliin huimalla 150 mitalilla. TUL:n urheilijat saavuttivat toisen sijan 82 mitalilla.

CSIT uinnin mestaruuskilpailut keräsivät 227 urheilijaa seitsemästä maasta Ouluun kilpailemaan mitaleista, menestyksestä ja kunniasta. Kisat käytiin reilun pelin hengessä, kanssakilpailijaa kunnioittaen.

Kisojen supermenestyjät

Monet onnistuivat varmistamaan kultamitalin useita kertoja. Naisten sarjassa menestynein oli itävaltalainen Laura Kurzewski (ASKÖ) kuudella kullalla. Haukiputaan Heiton Sara Laukkanen nappasi kisoista kuusi kultaa ja Oulun Lohien Roosa Kärkkainen viisi kultaa. Myös belgialainen Ditte Claeys (FROS) ui kisoista viisi kultaa.

Miesten sarjassa eniten menestystä nappasi Itävaltalainen Daniel Scharrer (ASKÖ) seitsemällä kultamitalilla. Alankomaiden Roel Rademaker (NCS) voitti kuusi kultaa, Italian Carlo Ciurlia ja Riccardo Ravaioli (AICS) uivat viisi kultaa. Mestaruuskilpailuiden menestynein liitto oli Itävallan ASKÖ yhtensä 150 mitalilla (77 kultaa, 44 hopeaa, 29 pronssia), Suomen TUL sijoittui toiseksi menestyneimmäksi maaksi 82 mitalilla (27/26/29) ja kolmanneksi Iltalian AICS 79 mitalilla (21, 30, 28).

Kiitos kaikille osallistuneille maille ja järjestöille: ACSI (Italia), AICS (Italia), ASKÖ (Itävalta), FAWSI (Iran), FROS (Belgia), HAPOEL (Israel) ja NCS (Alankomaat).

Erityiskiitos myös mestaruuskilpaluja järjestäneille seuroille Haukiputaan Heitolle ja Oulun lohille sekä kattojärjestölle CSIT:lle.

Kaikki mitalitulokset löydät tästä tiedostosta.

Seuraava suuri CSIT-tapahtuma on CSIT:n maailmankilpailut (World Sport Games), jotka kilpaillaan ensi kesänä Roomassa. Lisätietoja tulossa lähiaikoina.

Kuvat: Henri Luoma