Ilpo Laurila TUL:n seurapalvelujohtajaksi

16.11.2020

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry vahvistaa rooliaan seurapalveluorganisaationa. Pitkän uran suomalaisessa urheilu- ja liikuntakentässä tehnyt Ilpo Laurila on aloittanut tänään 16.11. TUL ry:n seurapalvelujohtajana.

– Äärimmäisen hyvillä mielin hyppään mukaan TUL:n porukkaan. Tunnelmat ovat innostuneet ja jopa varsin odottavat tällä hetkellä, Laurila kuvailee ensimmäisen päivän tunnelmiaan.

Seurapalvelujohtajan kokonaan uudet saappaat

Seurapalvelujohtajana Laurila on avainroolissa kehittämässä TUL:n toimintaa vastaamaan entistäkin tehokkaammin seurojen tarpeisiin. Laurila tulee muun muassa toimimaan yhteyshenkilönä seurojen suuntaan erilaisissa seurojen kehittämisprojekteissa, avustamaan seuroja niiden tapahtumien, toimintojen ja hallinnon kehittämisessä sekä vastaaman yleisesti koko seurapalvelutoimialan kehittämisestä.

– TUL on olemassa sitä varten, että ihmiset liikkuisivat ja voisivat sitä myöten paremmin, mutta myös sitä varten, että TUL:n jäsenseurat olisivat elinvoimaisia ja toimivia. Seurapalvelujohtajan myötä voimme palvella seurojamme entistä paremmin, tehokkaammin ja enemmän. Elinvoimaiset ja toimivat seurat saavat myös enemmän suomalaisia liikkelle, jonka vuoksi haluamme panostaa seurojemme toiminnan kehittämiseen, TUL:n pääsihteeri Riku Tapio avaa.

– Itselläni on jo jonkinlainen käsitys seurakentän tilanteesta ja olen selvillä niistä haasteista, joita suomalaiset urheiluseurat arjessaan kohtaavat. Haluamme kuitenkin tottakai vastata juuri niihin haasteisiin, joita TUL:n seurakentältä nousee esiin ja tätä selvitystyötä on varmasti luvassa paljon lähitulevaisuudessa, Laurila pohtii.

Kokemusta, näkemystä ja näyttöjä

TUL:n tuore seurapalvelujohtaja Ilpo Laurila on kokenut toimija suomalaisen urheilun ja liikunnan kentässä. Alkujaan Kouvolan Kuusankoskelta oleva 56-vuotias Laurila asuu nykyään Tuusulassa. Laurilan perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuisikään ehtinyttä, jo omillaan asuvaa tytärtä. Ammatillista taustaa Laurilalta löytyy urheilun parista niin järjestöistä, seuroista kuin yrittäjyydenkin puolelta.

– Urheilun ja liikunnan parissa olen tavalla tai toisella toiminut suurimman osan työurastani. Taustaa löytyy muun muassa Suomen Palloliiton Uudenmaan piirin piirijohtajan tehtävistä, Veikkausliigan tapahtumapäällikön ja kehityspäällikön tehtävistä sekä omien urheilun ja liikunnan alan yritysten pyörittämisestä, Laurila kertoo.

– Saimme joukkoomme runsaasti kokemusta, näkemystä ja hyvin porukkaan istuvan tyypin. Ipellä on myös runsaasti näyttöjä menestyksekkäästä kehitystyöstä seurojen toiminnan hyväksi, pääsihteeri Tapio täydentää.

Tervetuloa mukaan porukkaan Ipe!

Ilpo Laurila
050 2623
ilpo.laurila@tul.fi