Kansan Sivistysrahaston apurahat nyt haettavissa

23.08.2021

Kansansivistysrahaston apurahat

Kansan Sivistysrahaston apurahojen haku on auki ja päättyy 31.8. Toiminnan tarkoituksena on tukea apurahoin ja tunnustuspalkinnoin yhteiskunnallisesti suuntautunutta kulttuuri- ja sivistystyötä, tutkimusta, opiskelua ja valistustoimintaa. Kansan Sivistysrahastolla on apurahoja jakavia rahastoja yli 100. Apurahahakemuksessa voi valita tietyn rahaston, josta hakee avustusta, tai hakea yleisesti Kansan Sivistysrahastolta apurahaa, jolloin he tekevät valinnan puolestasi.

Kansan Sivistysrahaston rahastot on jaettu viiteen eri kategoriaan, joista TUL:n seuroille ja seurojen harrastajille keskeisin kategoria on kulttuuria ja liikuntahankkeita tukevat rahastot, jonka alta löytyy 16 erilaista rahastoa, muun muassa Matti ja Hilkka Ahteen rahasto sekä Tapio Rautavaaran rahasto.

Matti ja Hilkka Ahteen rahastolla tuetaan nuorison liikunta- ja kulttuuriharrastusta, menestyksellistä opiskelua sekä kansalaisten ja yhteisöjen tutkimus- ja kulttuuritoimintaa.

Tapio Rautavaaran rahasto on tarkoitettu urheilullisesti tai taiteellisesti lahjakkaiden Työväen Urheiluliiton nuorten jäsenten valmentautumisen, koulutuksen ja opiskelun tukemiseen.

Kansan Sivistysrahasto on yksityinen säätiö, joka toimii läheisessä yhteistyössä ammattiliittojen ja työväenjärjestöjen kanssa. Rahasto jakaa hakemuksesta apurahoja tieteen ja taiteen tekijöille, opiskelijoille, harrastajille, järjestöille ja työryhmille. Apurahojen kokonaismäärä vuosittain on 300 000–400 000 euroa. Keskimäärin apurahat ovat 1 000–3 000 euron suuruisia.

Tästä linkistä pääset hakemaan apurahoja: https://www.sivistysrahasto.fi/apuraha/hakuohjeet-ja-hakusovellus/.