Liikkeelle talvella!

Liikkeelle! -talvikauden tarkoituksena on kannustaa ihmisiä liikkeelle talvilajeihin ja talviaikaan järjestämällä matalan kynnyksen liikuntatapahtumia, kilpailuja sekä koulutusta. Liikkeelle! -talvikauden huipentaa Kansallinen hiihtopäivä lauantaina 4.3, joka kutsuu kaikki ihmiset hiihtämään suksilla tai ilman!

Liikkeelle! -talvitapahtumat

Liikkeelle! -talvitapahtumia järjestetään koko talvikauden ajan valtakunnallisesti ympäri Suomea. Tapahtumia on laidasta laitaan lasten talviriehoista aina hiihtokouluun.

Liikkeelle talvella tapahtumia:

14.1.SimpsiöOtsalamppuvaellus
15.1.PoriAvantouintikurssi
22.1.KotkaTalvirieha
22.1.PyhtääHalisko – Talvitapahtuma lapsiperheille
12.2.TampereTuiketta talveen – Koko perheen liikuntatapahtuma
19.2MeripuistoLiikkeelle Laskiaisena
23.2.KöyliöRetkiluistelutapahtuma
4.3.HelsinkiKansallinen Hiihtopäivä
4.3.LietoKoko perheen ulkoilutempaus – Kansallinen hiihtopäivä
4.3.PolvijärviKaikki hiihtää -hiihtotapahtuma
4.3.PoriKansallinen hiihtopäivä
11.3KajaaniTalvirieha
22.3.KokemäkiPilkkitapahtuma

Katso ajankohtainen ja tarkempi tieto paikallisista tapahtumista tapahtumakalenteristamme: siirry tapahtumakalenteriin.

Eikö listauksesta löytynyt paikkakuntaasi? Kansallinen hiihtopäivä on järjestetty yhteistyössä Suomen hiihtoliiton, Suomen LadunEläkeliitto, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ja YLE:n kanssa, joiden sivuilta löytyy lisää paikallisia hiihtotapahtumia!

Kansallinen Hiihtopäivä 4.3.

Kansallinen hiihtopäivä järjestetään lauantaina 4.3. Helsingin Olympiastadionilla ja ympäri Suomea. Kansallinen Hiihtopäivä kutsuu kaikki ihmiset hiihtämään, luistelemaan, laskemaan mäkeä tai muuten vain liikkumaan. Tavoitteena on luoda Kansallisesta Hiihtopäivästä yhteisöllinen koko kansan tapahtuma ja saada miljoona ihmistä liikkumaan!

Olympiastadion toimii tapahtuman keskuspaikkana, mutta liike on maanlaajuinen. Paikallisia hiihtotapahtumia järjestetään ympäri Suomen.

Olympiastadionin hiihto tarjoaa ennenkokemattoman elämyksen kaikille halukkaille kokea hiihto historiallisissa puitteissa keskellä kaupunkia. Hiihtotyyli on perinteinen. Tänä vuonna Olympiastadionille pääsee hiihtämään ilman ajanvarausta. Lisätiedot löydät täältä.

Kansallinen hiihtopäivä yhteistyössä järjestetty Suomen hiihtoliiton, Suomen Ladun, Eläkeliiton, ESLU:n ja YLE:n kanssa.

Koronaturvallisuus

Kansallisessa hiihtopäivän järjestettävät ulkoilmatapahtumat toteutetaan terveysturvallisesti voimassa olevia viranomaisten määräyksiä ja suosituksia noudattaen. Seuraamme ohjeistuksia jatkuvasti ja olemme valmiudessa tekemään muutoksia järjestelyihin määräysten ja suositusten perusteella. 

Kansallisen hiihtopäivän ajankohtaiset terveysturvallisuuteen liittyvät toimenpiteet löydät Helsinki Ski Weeks -sivuilta.