Mika Poutala palkittiin TUL:n parhaana urheilijana

26.01.2018

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry palkitsi urheilijoita sekä TUL:n toiminnassa ansioituneita henkilöitä perustamispäivänään 26. tammikuuta Helsingin jäähallissa. Vuoden urheilijaksi valittiin Helsingin Työväen Luistelijoiden Mika Poutala. Lisäksi TUL halusi palkita urheiluvaikuttaja Birgitta Kervisen ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä tasa-arvotyöstä.

TUL:n vuoden urheilija 2017 Mika Poutala on tunnettu positiivisesta ja periksiantamattomasta asenteestaan. Viime vuonna Poutala teki uuden Suomen ennätyksen 500 metrin matkalla pikaluistelussa.

– Mika Poutala on hieno esimerkki huippu-urheilijasta, jonka meriitit puhuvat puolestaan. Lukuisat maailmancup-startit ja -mitalit, Suomen ennätykset, kolmet olympialaiset, MM- ja EM -kisat yhdistettynä tavoitteelliseen ja tinkimättömään treenaamiseen ovat vieneet Mikan maailman terävimpään kärkeen, TUL:n liikuntapäällikkö Antti Kempas summaa.

Lisäksi TUL halusi palkita Birgitta Kervisen erityiskunniamaininnalla ansiokkaasta tyttöjen ja naisten aseman vahvistamiseksi tehdystä tasa-arvotyöstä. Kervinen on nostanut rohkeasti keskusteluun tasa-arvon toteutumista hidastavia ongelmakohtia urheilu- ja liikuntakentällä. Hänelle myönnettiin viime vuonna ensimmäisenä suomalaisena Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) Woman and Sports Trophy -tunnustus.

Birgitta Kervinen on tehnyt vapaaehtoistyötä TUL:ssa koko sydämellään. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat TUL:n keskeisiä arvoja, joita Birgitta on ansiokkaasti nostanut esiin, TUL:n pääsihteeri Risto Korpela toteaa.

Lisäksi TUL:n päivänä palkittiin:

  • Vuoden joukkue 2017 – Hyvinkään ponteva (koripallo)
  • Vuoden valmentaja 2017 – Kari Aalto (karate, Kotkan Shukokai)
  • Vuoden liikuntakulttuuriteko 2017 – Jorma Rajakannas, Leppävirran Urheilijat
  • Vuoden nuori toimija 2017 – Siiri Lilja (Musan Salama)
  • Vuoden nuorisotoimija 2017 – Ari Tuurinmäki (Lapuan Ponnistus)
  • TUL:n malja – Hannu Kiminkinen
  • Yhdenvertaisuusteko 2017 – Itä-Vantaan Urheilijat IVU ry
     

Lisätietoa:
Risto Korpela, pääsihteeri
Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry
040 7593 770
risto.korpela@tul.fi

Lisätietoa palkittavista:
Antti Kempas, liikuntapäällikkö
Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry
050 337 5942
antti.kempas@tul.fi