Minetit voimisteli uudeksi maailmanmestariksi

22.11.2021

Minetit voimisteli maailmanmestariksi.

Tampereen Sisun ja jyväskyläläisen Tanssi- ja Voimisteluseura Illusionin yhteistyöjoukkue Minetit voimisteli sunnuntaina 21.11.2021 uudeksi maailmanmestariksi Kalevala aiheisella esityksellä.

Minettien kisasuoritukset huipentuivat onnistuneeseen finaaliin. Minetit voittivat maailmanmestaruuden yhteispisteillä 38,750.

”Saatiin tehtyä onnistuneet suoritukset harkasta finaaliin. Onnistuttiin tuomaan vapautuneisuutta ja eläytymistä mukaan ohjelmaan ja finaalissa olikin aika lailla nappisuoritus”, kommentoi Minettien kapteeni Emmi Nikkilä.

Minettien joukkue koostuu yhdeksästä voimistelijasta, joista kuusi on Tampereen Sisun ja kolme Jyväskylän Tanssi- ja Voimisteluseura Illusionin voimistelijoita. Minettien kultajoukkueessa voimistelivat: Emmi Nikkilä, Jessica Hakala, Iinu Häkkinen, Meeriellen Sukari, Adaliina Niininen, Siiri Puuska, Laura Kiljunen, Oona Haatainen ja Neea Sivill.

Suurin osa joukkueen jäsenistä oli ensikertalaisia naisten maajoukkueessa.

”Joukkueen kokeneemmat voimistelijat rauhoittivat hyvin tunnelmaa ennen kisamatolle siirtymistä. Kisamatolla ei tarvitse tehdä sen enempää kuin mitä harjoituksissakaan”, kertoi Nikkilä.

Minettien treenaaminen on ollut hyvin optimoitua aikataulujen suhteen. Viikkoon on saatu mahdutettua kuudet yhteiset treenit paikkakunnista huolimatta.

”Tytöt tulee perjantaisin Tampereelle, jolloin meillä on ensimmäiset yhteiset treenit. Lauantaina ja sunnuntaina treenataan molempina päivinä kahdesti ja maanantaiaamuna vedetään vielä viimeset yhteiset treenit. Näin saadaan mahdutettua kuudet yhteiset treenit ja voidaan olla arkivälipäivät Tampereella ja Jyväskylässä”, Nikkilä kommentoi.

Myös Tampereen Sisun Minetit Junior voimisteli huikean esityksen ja lunasti sillä itselleen junioreiden MM-hopeaa.

Onnea Minetit! ✨

Kuvat: Anna Tanninen