Lapsille ja nuorille


Järjestämme lapsille ja nuorille TUL Joy Games -tapahtumia, kilpailuja, leiritoimintaa, Halisko-liikuntakerhoja, Nuoret Päättäjät -koulutusta, muuta koulutustoimintaa sekä tarjoamme mahdollisuuden osallistua kansainväliseen nuorisotoimintaan. Toiminnan suunnittelusta vastaa nuorisovaliokunta ja TUL:n nuorisoliikunnan vastaava. Lasten ja nuorten tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista sekä tämän sivun ajankohtaista-osiosta.

Koulutus

Järjestämme leiriohjaajakursseja sekä Nuoret Päättäjät -koulutusta, jonka tarkoituksena on antaa työkaluja urheiluseuran hallinnon pyörittämiseen ja seurassa toimimiseen. Nuoret Päättäjät -koulutus on tarkoitettu 16–25-vuotiaille nuorille. Seuraava koulutus alkaa vuonna 2020.

Leiriohjaajakoulutusta järjestetään vuosittain. Koulutus antaa valmiudet toimia leiriohjaajana omassa urheiluseurassa tai piirijärjestöjemme leireillä. Koulutus on kaksiosainen: ensimmäinen osio painottuu teoriaan ja toinen osio käytönnön ohjaamistyöhön leirillä.

Leirit

Piirijärjestömme tarjoavat lasten ja nuorten leirejä ympäri vuoden, eniten kesäisin. Leirien kesto vaihtelee viikonlopusta viikkoon.

Leireillämme voi harrastaa ja kokeilla uusia lajeja, kokea hienoja elämyksiä, saada uusia ystäviä ja unohtumattomia muistoja. Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat ajankohdan ja paikan mukaan. Kesäleireillä majoitutaan usein teltoissa. Muina vuodenaikoina majoitus tapahtuu useasti sisämajoituksena.

Leiriohjaajana voi toimia TUL:n leiriohjaajakurssin suorittanut aikuinen. Leireillä toimii myös koulutettuja apuohjaajia, jotka ovat myös suorittaneet kurssin.

Lisäksi toteutamme vuosittain yhteistyössä SAK:n, SAKKI ry:n, Nuorten Kotkien ja Kisakeskuksen kanssa valtakunnallisen Pohjantähti-perheleirin Kisakeskuksessa, Raaseporissa. Leiri tarjoaa koko viikoksi liikunnallista ohjelmaa ja riemukkaita yllätyksiä perheille.

Halisko-temppurata

Tarjoamme lainaksi liikuntavälineitä ja -materiaaleja, joita voi vuokrata piirijärjestöistämme. Halisko-temppuradan välineistö on suunniteltu yhteistyössä Laptuotteen kanssa (Lappeenrannan Petepu Oy). Liikuntavälineet ja temppurata on suunniteltu kehittämään lasten kettyryyttä, tasapainoa, nopeutta, kehonhallintaa ja voimaa. Halisko-hahmon pukua voi kysyä erinäisiin tapahtumiin liikuttamaan ja ilahduttamaan perheen pienimpiä.

Kansainvälinen toiminta

Olemme mukana kehittämässä Kansainvälisen Työväen Urheiluliiton, CSIT:n, nuorisotoimintaa yhteistyössä muiden jäsenmaiden kanssa.

Palkitseminen

TUL:n nuorisovaliokunta palkitsee vuosittain nuoria sekä lasten ja nuorten parissa toimivia ohjaajia. Hakuaika vuoden 2019 nuoreksi toimijaksi tai nuorisotoimijaksi päättyy 22.11.2019. Tee ehdotuksesi tällä lomakkeella.

Vuoden nuori toimija on alle 25-vuotias. Hän on ollut vähintään kolme vuotta seuratoiminnassa mukana. Hän on omalla toiminnallaan tai muuten aktiivisella tai innovatiivisella tavalla edistänyt seuran lapsi- tai nuorisotoimintaa.

Vuoden nuorisotoimija on omalla toiminnallaan aktivoinut ja kehittänyt seuran-, piirin- ja/tai liiton lapsi- ja nuorisotoimintaa. Nuorisotoiminnan palkitsemiskriteereissä huomioidaan myös toiminnan esimerkillisyys ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Lisätietoa

Jarkko Tenkula, toiminnanjohtaja ja nuorisoliikunnan vastaava,
jarkko.tenkula(at)tul.fi, 044 355 5919