Lapsille ja nuorille


Järjestämme lapsille ja nuorille TUL Joy Games -tapahtumia, kilpailuja, leiritoimintaa, Halisko-liikuntakerhoja, Nuoret Päättäjät -koulutusta, muuta koulutustoimintaa sekä tarjoamme mahdollisuuden osallistua kansainväliseen nuorisotoimintaan. Toiminnan suunnittelusta vastaa nuorisovaliokunta ja TUL:n nuorisoliikunnan vastaava. Lasten ja nuorten tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista sekä tämän sivun ajankohtaista-osiosta.

Koulutus

Järjestämme leiriohjaajakursseja sekä Nuoret Päättäjät -koulutusta, jonka tarkoituksena on antaa työkaluja urheiluseuran hallinnon pyörittämiseen ja seurassa toimimiseen. Nuoret Päättäjät -koulutus on tarkoitettu 16-25-vuotiaille nuorille. Seuraava koulutus järjestetään syksyllä 2018.

Leiriohjaajakoulutusta järjestetään vuosittain. Koulutus antaa valmiudet toimia leiriohjaajana omassa urheiluseurassa tai piirijärjestöjemme leireillä. Koulutus on kaksiosainen: ensimmäinen osio painottuu teoriaan ja toinen osio käytönnön ohjaamistyöhön leirillä.

Leirit

Piirijärjestömme tarjoavat lasten ja nuorten leirejä ympäri vuoden, eniten kesäisin. Leirien kesto vaihtelee viikonlopusta viikkoon.

Leireillämme voi harrastaa ja kokeilla uusia lajeja, kokea hienoja elämyksiä, saada uusia ystäviä ja unohtumattomia muistoja. Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat ajankohdan ja paikan mukaan. Kesäleireillä majoitutaan usein teltoissa. Muina vuodenaikoina majoitus tapahtuu useasti sisämajoituksena.

Leiriohjaajana voi toimia TUL:n leiriohjaajakurssin suorittanut aikuinen. Leireillä toimii myös koulutettuja apuohjaajia, jotka ovat myös suorittaneet kurssin.

Lisäksi toteutamme vuosittain yhteistyössä SAK:n, SAKKI ry:n, Nuorten Kotkien ja Kisakeskuksen kanssa valtakunnallisen Pohjantähti-perheleirin Kisakeskuksessa, Raaseporissa. Leiri tarjoaa koko viikoksi liikunnallista ohjelmaa ja riemukkaita yllätyksiä perheille.

Halisko-liikuntakerhot

Halisko-liikuntakerhojen toiminta on osa seurojemme toimintaa. Halisko-liikuntakerhot liikuttavat ympäri Suomea 7-12-vuotiaita lapsia. Kerhot voivat keskittyä joko yhteen tai useampaan lajiin.

Tarjoamme Halisko-kerhoja varten liikuntavälineitä ja -materiaaleja, joita voi vuokrta piirijärjestöistämme. Haliskopuiston temppuradan välineistö on suunniteltu yhteistyössä Laptuotteen kanssa (Lappeenrannan Petepu Oy). Liikuntavälineet ja temppurata on suunniteltu kehittämään lasten kettyryyttä, tasapainoa, nopeutta, kehonhallintaa ja voimaa. Halisko-hahmon pukua voi kysyä erinäisiin tapahtumiin liikuttamaan ja ilahduttamaan perheen pienimpiä.

Kansainvälinen toiminta

Olemme mukana kehittämässä Kansainvälisen Työväen Urheiluliitton, CSIT:n, nuorisotoimintaa yhteistyössä muiden jäsenmaiden kanssa.

Nuorisoinfo

Nuorisovaliokunta julkaisee neljä kertaa vuodessa nuorisoinfon. Jos haluat infon omaan sähköpostiisi, ilmoitathan siitä osoitteeseen pia.reutsalo(at)tul.fi

Lisätietoa

Jarkko Tenkula, toiminnanjohtaja ja nuorisoliikunnan vastaava,
jarkko.tenkula(at)tul.fi, 044 355 5919