Lapsille ja nuorille


Järjestämme lapsille ja nuorille TUL Joy Games -tapahtumia, kilpailuja, leiritoimintaa, Nuoret Päättäjät -koulutusta, muuta koulutustoimintaa sekä tarjoamme mahdollisuuden osallistua kansainväliseen nuorisotoimintaan. Toiminnan suunnittelusta vastaa nuorisovaliokunta ja TUL:n nuorisotoiminnan vastaava. Lasten ja nuorten tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista sekä tämän sivun ajankohtaista-osiosta.

Koulutus

Järjestämme leiriohjaajakursseja sekä Nuoret Päättäjät -koulutusta, jonka tarkoituksena on antaa työkaluja urheiluseuran hallinnon pyörittämiseen ja seurassa toimimiseen. Nuoret Päättäjät -koulutus on tarkoitettu 16–25-vuotiaille nuorille. Seuraava koulutus alkaa vuonna 2021. Ilmoittautuminen avataan syksyllä 2020. Koulutus on tarkoitus järjestää osittain alueellisena.

Leiriohjaajakoulutusta järjestetään vuosittain. Koulutus antaa valmiudet toimia leiriohjaajana omassa urheiluseurassa tai piirijärjestöjemme leireillä.

Leirit

Piirijärjestömme tarjoavat lasten ja nuorten leirejä ympäri vuoden, eniten kesäisin. Leirien kesto vaihtelee viikonlopusta viikkoon. Piirien järjestämistä leireistä saat tietoa piirien sivuilta.

TUL:n nuorisovaliokunta/leiritiimi järjestää leiritoimintaa läpivuoden. Leirit ovat monipuolisia ja usein johinkin teemaan liitettäviä. Loppuvuodesta 2020 tarjolla on uutena kokeiluna nuorille 13 – 17 v. ”teinileiri” Rukalla 11.-15.10. sopivasti syysloman aikaan. Vähän nuoremmille leiriläisille on tarjolla Halloween -teemalla leiri Sauvossa 30.10.-1.11. Ilmoittaudu alla olevista linkeistä valitsemallesi leirille.

Teini -leiri 11.-15.10.2020 Ruka / Lisätiedot Nea Kunto 050 374 7204

Halloween -leiri 31.10.-1.11.2020 Sauvo / nuoret.tulvs(at)gmail.com

Leireillämme voi harrastaa ja kokeilla uusia lajeja, kokea hienoja elämyksiä, saada uusia ystäviä ja unohtumattomia muistoja. Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat ajankohdan ja paikan mukaan. Kesäleireillä majoitutaan usein teltoissa. Muina vuodenaikoina majoitus tapahtuu useasti sisämajoituksena.

Leiriohjaajana voi toimia TUL:n leiriohjaajakurssin suorittanut aikuinen. Leireillä toimii myös koulutettuja apuohjaajia, jotka ovat myös suorittaneet kurssin.

Kansainvälinen toiminta

Olemme mukana kehittämässä Kansainvälisen Työväen Urheiluliiton, CSIT:n nuorisotoimintaa yhteistyössä muiden jäsenmaiden kanssa. YOUAca 2.0 koulutuksessa on mukana viisi suomalaista nuorta.

Palkitseminen

TUL:n nuorisovaliokunta palkitsee vuosittain nuoria sekä lasten ja nuorten parissa toimivia ohjaajia. Hakuaika vuoden 2020 nuoreksi toimijaksi tai nuorisotoimijaksi päättyy 30.11.2020. Ehdotus valittavasta tehdään TUL:n julkaisemalla palkitsemislomakkeella.

Vuoden nuorisotoimija on omalla toiminnallaan aktivoinut ja kehittänyt seuran-, piirin- ja/tai liiton lapsi- ja nuorisotoimintaa. Nuorisotoiminnan palkitsemiskriteereissä huomioidaan myös toiminnan esimerkillisyys ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Vuoden nuorisovalmentaja on kasvattaja, ohjaaja ja valmentaja. Hän on vaikuttaja, jonka ohjauksessa positiivinen elämänasenne liikunnallista elämäntapaa kohti kasvaa. Hän innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan liikunnan ilosta. Yhtä arvokasta on massojen pyörittäminen, kuin mitalien saavuttaminen.

Lisätietoa

Jarkko Tenkula, toiminnanjohtaja ja nuorisoliikunnan vastaava,
jarkko.tenkula(at)tul.fi, 044 355 5919