Psyykkisen valmennuksen etäkoulutussarja käynnistyy 7.4.

03.04.2021

Palikoista rakennettu teksti: Mental couching

Psyykkisen valmennuksen seminaarisarja kattaa kolme osaa, jossa päästään syventymään turvallisen harjoitusympäristön luomiseen, nuoren urheilijan kohtaamisen ja ymmärtämiseen sekä valmennettavana tunnetaitojen kehittämiseen ja onnistuneen kilpailusuorituksen saavuttamiseen.

Ensimmäisessä seminaarissa syvennytään siihen mitä tarkoittaa turvallinen valmennusympäristö, ja mitkä ovat valmentajan keskeisiä keinoja turvallisen ympäristön rakentamisessa. Turvallisesta jatketaan pohdintaa kehittävään valmennusympäristöön ja sen vaatimuksiin erityisesti psyykkisen valmennuksen näkökulmasta. 

Toisella koulutussarjan luennolla keskitytään kysymyksiin nuorten kohtaamisesta ja valmentamisesta. Minkälaisia asioita valmentajan on hyvä tiedostaa nuoren normaalista kehityksestä ja mahdollisista ikävaiheeseen liittyvistä piirteistä ja haasteista urheilun kannalta. Minkälainen vuorovaikutus valmentajan roolissa voi tukea nuorta urheilussa ja tämän kehitysvaiheen haasteiden kanssa.

Sarjan viimeisessä seminaarissa käsitellään tunnetaitojen merkitystä ja roolia urheilussa. Koulutuksessa käydään läpi, miten valmennuksessa voi ottaa huomioon tunnetaidot ja kuinka tunteita voi säädellä urheilusuoritusta tukevaksi, esimerkiksi kilpailutilanteessa.

Kouluttajana toimii psykologi ja psyykkinen valmentaja Sara Pajunen. Sara Pajunen on laillistettu psykologi ja psyykkinen valmentaja. Psyykkisen valmennuksen lisäksi hän työskentelee psykologina Mäkelänrinteen urheilulukiossa sekä Suomen kansallisoopperan- ja baletin ammattiin opiskelevien tanssijoiden kanssa. Saran ydinosaamista ovat nuoret, mielenterveys ja psyykkinen hyvinvointi urheilussa. Saralla on kokemusta myös neuropsykologiasta, urheilijoiden aivovammoista ja työ- ja organisaatiopsykologiasta. Saran työtä ohjaa urheilun näkeminen suurena voimavarana ihmisen elämässä sekä ajatus siitä, että hyvinvoivat urheilijat ja valmentajat nauttivat enemmän urheilusta ja saavuttavat tehokkaammin tavoitteitaan.

Seminaarit ovat ilmaisia TUL:n jäsenseurojen jäsenille (ilman jäsenyyttä 55 €).

Ilmoittaudu mukaan:

Koulutussarjan luentojen aihealueet:

  1. Turvallinen, hyvä ja kehittävä valmennusympäristö
  2. Nuoren urheilijan kohtaaminen
  3. Tunnetaidot ja kilpailusuoritus