Seuratuki on nyt haettavissa

04.11.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä seuratoiminnan kehittämistuki 2023 (seuratuki) on nyt haettavissa. Hakuaika päättyy keskiviikkona 30.11. klo 16.15.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa sekä kokeilla innovatiivisia toimintamalleja. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Seuratuella voidaan ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset.

Apua hakemiseen?

Seuratuen saaminen edellyttää hyvää hakemusta, ja me haluamme olla auttamassa seurojamme hakemusten tekemisessä. TULkouluttaa verkkokoulutusalustaltamme löytyy tallenne, jossa annetaan käytännön vinkkejä hakuun valmistautumisessa sekä hakuprosessin onnistuneeseen läpiviemiseen. Tallenne on nähtävissä TUL:n verkkokoulutussivustolla: TULkouluttaa.fi. Mikäli koulutusalustan tallenne herättää kysymyksiä, voit esittää kysymykset suoraan koulutusalustalla, me vastaamme sinulle. Voit myös ottaa rohkeasti yhteyttä piirin toiminnanjohtajaan tai seurapalvelujohtajaan Ilpoon (ilpo.laurila@tul.fi p. 050 2623), autamme enemmän kuin mielellämme.

Rohkaisemme seuroja ennen kaikkea kehittämään toimintaansa ja lisäksi rohkeasti hakemaan yllämainittua seuratukea. Autamme mielellemme hakuprosessiin valmistautumisessa sekä varsinaisessa hakuvaiheessa.

Päätökset

Päätökset avustuksista pyritään tekemään huhtikuussa 2023. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Lisätietoja:
▶︎ TUL:n seurapalvelujohtaja Ilpo Laurila, ilpo.laurila@tul.fi p. 050 2623
▶︎ Siirry koulutusalustallamme: TULkouluttaa.fi katsomaan tallenne seuratuen hakemisesta
▶︎ Siirry Opetus- ja kulttuuriministeriön sivulle lukemaan Seuratuesta: https://okm.fi/-/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-