Kuinka liikumme tulevaisuudessa vai liikummeko? – Seminaari Siirretty

Milloin

Milloin?

06.05.2023 klo 12.00 – 06.05.2023 klo 17.00

Missä?

Missä?

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Dynamon kampus (Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä)

Järjestäjä

Järjestäjä

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry


Seminaarille etsitään uutta järjestämispäivää tulevalta syksyltä.

Seminaaritilaisuus liikunta- ja hyvinvointialan nykyisille ja tuleville toimijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Miten ratkaisemme työikäisen väestön liikkumattomuuden ja miten liikuntaseurat, koko liikunta- ja hyvinvointiala yleisemmin sekä työpaikat voivat tukea aikuisväestön fyysistä aktiivisuutta enemmän? Suomessa on viime aikoina puhuttu paljon kansan liikkumattomuudesta, kun useat tutkimukset ovat osoittaneet fyysisen kuntomme hiipuvan vuosi vuodelta. Tässä seminaarissa emme kuitenkaan halua keskittyä kauhistelemaan vallitsevaa tilaa taikka maalailla tulevaisuuden kauhukuvia. Tarkoituksena on koota yhteen liikunta- ja hyvinvointialan nykyisiä ja tulevia toimijoita kuuntelemaan, keskustelemaan ja ideoimaan yhdessä tulevaisuuden ratkaisuja.

Seminaari pitää sisällään asiantuntijapuheenvuoroja sekä ratkaisukeskeisen paneelikeskustelun, johon myös yleisönjäsenet voivat osallistua kysymyksin ja kommentein. Esitysten ja paneelin väliin jää aikaa myös verkostoitua ja käydä keskustelua epämuodollisemmin kahvin äärellä.

Seminaarin puhujina sekä panelisteina:

 • Kari Puronaho
  • Kari Puronaho on koulutukseltaan filosofian tohtori sekä liikuntatieteiden maisteri ja nykyisellään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun sport management -alan asiatuntija, tutkija ja opettaja. Puronahon erityisaloja ovat mm. liikunnan harrastamisen kustannukset, kansalliset ja kansainväliset urheilu-, liikunta ja kulttuuritapahtumat, liikunnan talous, rahoitus ja markkinointi.
  • Puronaho käsitteli väitöskirjassaan eri liikuntalajien harrastamisen kustannuksia. Lähes 40 vuotta kestäneen tutkijauransa aikana yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. eri ministeriöt, urheilun keskus-, alue-, ja lajijärjestöt, liikuntaseurat, suuret ja keskisuuret kunnat ja kaupungit sekä useat liikunta-alan yritykset.
 • Hannu Kokki
  • Hannu Kokki on koulutukseltaan erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja dosentti, ja hän on toiminut professorina ja tutkimusjohtajan Itä-Suomen yliopistossa yli 10 vuotta. Hannu Kokki on julkaissut juuri laajan katsauksen ”Ohjatun kuntosaliharjoittelun hyödyt tapaturmien, sairastumisten ja ennenaikaisten kuolemantapausten ennaltaehkäisyssä, ja sairauksien etenemisen hallinnassa.” Hänen tavoitteensa on kaikkien suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.
 • Juha Viertola
  • Juha Viertola on koulutukseltaan oikeustieteen lisensiaatti ja hän toimii Diabetesliiton toiminnanjohtaja. Viertolalla on vankka kokemus erilaisista urheilun luottamustehtävistä. Nykyisin merkittävimpinä luottamustehtävinä liikunnan parissa ovat Euroopan olympiakomiteoiden (EOC) eettisen komission jäsenyys sekä Urheilun oikeusturvalautakunnan jäsenyys.
 • Miia Malvela 
  • Miia Malvela työskentelee kehittämispäällikkönä Liikkuva aikuinen -ohjelmassa. Hän vastaa ohjelman Liikkuva työelämä -kokonaisuudesta, jossa yhdistyvät sekä työelämän että liikunnan edistämisen tarpeet. Tavoitteemme on, että liikunnalliset keinot ovat monipuolisesti käytössä työkyvyn edistämiseksi.
 • Jukka Hämäläinen
  • Jukka Hämäläinen on tuttu henkilö Jyväskylän ja Keski-Suomen poliittiselta kentältä, hän toimii Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtajana sekä Keski-Suomen hyvinvointialuevaltuuston jäsenenä. Hämäläinen toimii myös aktiivisesti aikuisväestöä liikuttavan Urheiluseura Jyväskylän Valon puheenjohtajana.
 • Minna Haapakoski
  • Minna Haapakoski toimii lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulun Kuntoutusinstituutissa. Tällä hetkellä hän on mukana Työhön kytkeytyvä kuntoutus eli KUURA-hankkeessa asiantuntijana sekä Fokus työhyvinvoinnin johtamiseen -hankkeen koordinaattorina. Taustaltaan hän on fysioterapeutti ja innokas penkkiurheilija sekä luonnossa liikkuja.

Tule kuuntelemaan esitykset ja osallistu mukaan yhteiseen keskusteluun. Seminaari on kaikille osallistujille maksuton!

Ilmoittaudu mukaan nyt tai viimeistään perjantaina 28.4!

Seminaarin tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin kevään aikana.

Turvallisemman tilan periaatteet

Kaikessa toiminnassa ja tapahtumissamme on nollatoleranssi häirinnälle ja epäasialliselle käyttäytymiselle. Ilmoittautumalla tapahtumaan sitoudut toimimaan TUL:n eettisen ohjeiston mukaisesti.

Kysyttävää?

Ole rohkeasti yhteydessä Lauri Kurkiseen, puh: 050 5460 881 tai sähköposti: lauri.kurkinen@tul.fi