Tapahtumat


Kaikille avoimet seniorien pikkujoulut teatterin merkeissä

Milloin

Milloin?

10.11.2023 klo 16.30

Missä?

Missä?

Puistotorni / TTT, Hämeenpuisto 28, Tampere

Järjestäjä

Järjestäjä

TUL Tampere

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu tästä

Tervetuloa viettämään mukavaa iltaa hyvän ruuan, juoman ja teatterin merkeissä!

Kokoonnumme Puistotornin 5. kerroksessa (Työväentalo, Hämeenpuisto 28, Tampere) pe 10.11. klo 16.30. Tarjolla on pientä syötävää, virvoitusjuoma, viini ja kahvi. Syömisen ja seurustelun jälkeen siirrymme alakerrassa sijaitsevaan teatteriin, Eino Salmelaisen näyttämölle. Näytelmä Reikäleipä alkaa siellä kello 19.00. Reikäleipä on komedia maaseudun olevaisuudesta, karhean maanläheinen mutta nykyaikainen kertomus Suomestamme. Kotaloiden kanssa ei aika käy pitkäksi!

Hinta koko paketille on 77 e / hlö. Sisältää teatterilipun, vaatteiden säilytyksen 5. kerroksessa sekä ruoka- ja juomatarjoilun).
Tilaisuus on avoin kaikille halukkaille.

Paikkoja on rajoitettu määrä, joten varaathan paikkasi pikaisesti alla olevasta linkistä tai puhelimitse. Voit ilmoittaa itsesi lisäksi myös useamman henkilön. Osallistumismaksu laskutetaan ennen tilaisuutta.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu tästä.
Lisätietoa saat tarvittaessa Ari Ruoholahdelta, 045 604 8112 / tampere@tul.fi.

Reikäleipä – Kantaesitys 5.10.2023

Mitä olisi kotimainen teatteri ilman Sirkku Peltolaa? Peltolan rakastettu näytelmäsarja – teatrologia – suomalaisen elämänmenon muutoksesta saa nyt viidennen osansa. Itsenäinen tarina elää samat henkilöhahmot kuin Suomen hevonen, Yksiöön en äitee ota, Lämminveriset ja Hevosten keinu.

Kotalan perhe on palannut kerjuukierrokseltaan Keski-Euroopasta juurilleen eli räsähtämässä olevaan tupaansa. Ydinperheessä yhtä pitävät Aili ja hänen keski-ikäiset lapsensa Jaana ja Kai. Suvun vanhin, eli Äite asuu Ladassa, koska haluaa rauhaa ja yksityisyyttä, ja koska pandemian pelko on jämähtänyt olosuhteeksi. Bonuksena perheen idylliin palaa Lassi Kotala. Ulkorakennuksen saunasta löytynyt Lassi on valmis aloittamaan vanhan ihmissuhteensa Ailin kanssa, uusin ja entistä epätoivoisimmin kujein.

Reikä näytelmän nimessä viittaa moneen. Toki myös reikään, joka on porattava keinun jalkaan. Reiän läpi, kun vedetään pajunvitsa, se kuoriutuu. Kuoritusta pajusta on tarkoitus askarrella pajutuotteita ja näin ollen perustaa pajutila, yritys, vakaa elanto. Reiästä riippuu leipä, ilman porakonetta ei synny reikää. Lassi uskaltaa reiästä unelmoida silläkin uhalla, että ”köyhän leivässä se reikä on aina ollu merkittävämpi kun itte leipä”.

Reikäleipä on kreisikomedia maaseudun olevaisuudesta, karhean maanläheinen mutta nykyaikainen kertomus Suomestamme. Kotaloiden kanssa ei aika käy pitkäksi!

Reikään voi myös ihminen itsensä, kuin suonsilmään kadottaa. Siitä aukosta meidät pelastaa vain toivo ja sen selässä keikkuva pikkuruinen nauru, jonka Äite jälkipolvilleen testamenttaa: ”Kantakaa sitä naurua. Kantakaa, vaikka väsyisitte. Kantakaa hellästi sylkystä sylkkyyn, hoivaten saatellen. Ja kun teitin kätenne vapisee ja sylinne jäähtyä alkaa, niin jättäkää se nauru lapsille. Opettakaa niitä kattoon paikkojen ja aikojen ohi. Kauas. Sitte nekin aina jaksaa paremmin kuoria perunoita, perata kalaa ja riisua lapseltansa lumiset tumput.”

Lue lisää näytelmästä.

Lisää kalenteriin