Soveltavan liikunnan koulutus

Ohjaaja ja urheilijoita venyttelemässä.
Milloin

Milloin?

26.05.2023 klo 17.00 – 27.05.2023 klo 15.00

Missä?

Missä?

Liikuntakeskus Pajulahti

Järjestäjä

Järjestäjä

Suomen Työväen Urheiluliitto & Suomen Paralympiakomitea ry


Tervetuloa mukaan Soveltavan liikunnan koulutukseen, joka järjestetään toukokuussa 2023 Liikuntakeskus Pajulahdessa! Koulutus on johdatus soveltavan liikunnan ohjaamiseen ja kaikille avoimen liikuntatoiminnan kehittämiseen. 

Soveltavan liikunnan koulutus järjestetään pe–la 26.-27.5.2023. Liikuntakeskus Pajulahdessa. Ohjelma käynnistyy perjantaina klo 17 ja päättyy lauantaina klo 15.

Hinta: 70 € sisältää yöpymisen, ohjelman ja ohjelman mukaiset ruokailut.

Koulutukseen ilmoittautuminen: 12.5.2023 mennessä. Mukaan mahtuu 9 koulutettavaa.

KOULUTUS ON TARKOITETTU SINULLE, JOKA

  • olet kiinnostunut soveltavan liikunnan ohjaamisesta
  • toimit liikunnan ohjaamisen ja suunnittelun parissa
  • toimit esimerkiksi urheiluseurassa, lajiliitossa, aluejärjestössä tai muussa liikuntaa ja urheilua edistävässä organisaatiossa

Koulutuksen sisällöt:

1) Meitä on moneksi 
Koulutuksessa käydään läpi liikkumisen haasteita ymmärtämisen, liikkumisen, näkemisen ja kuulemisen kannalta. Osallistujalla on käsitys tyypillisimmistä liikkumisen ja toimintakyvyn rajoitteista ja siitä, mitä niiden kohdalla on hyvä huomioida liikuntaa ohjattaessa. Jokaisen liikkujan toimintakyky on yksilöllinen, ja tämä on laadukkaan soveltavan liikunnan ja paraurheilun lähtökohta. 

2) Liikuntaa kaikille 
Koulutus avaa inkluusiota ja sen erilaisia mahdollisuuksia aktiviteettien toteutukseen. Esitellään soveltamisen työkalu, jonka avulla toimintaa voi soveltaa eri kohderyhmille sopivaksi. Ohjaamisen perusasioita käydään läpi ja osallistujalla on valmiudet soveltamiseen sekä jäsennellyn ja selkeän liikuntatuokion toteuttamiseen. 

Soveltavan liikunnan koulutus on rakennettu yhteistyössä Paralympiakomitean ja Liikuntakeskus Pajulahden kanssa. Soveltavan liikunnan koulutuksesta vastaavat Paralympiakomitean Tiina Siivonen ja Nina Peltonen. Koulutukseen saamme tukea Urheiluopistosäätiöltä.

Lisätietoja: Aino Raiskinmäki (aino.raiskinmaki@tul.fi, 0440666141)

Kuva: Touho Häkkinen