Tapahtumat


Soveltavan liikunnan koulutus

Milloin

Milloin?

18.11.2022 klo 17.00 – 19.11.2022 klo 15.00

Missä?

Missä?

Liikuntakeskus Pajulahti

Järjestäjä

Järjestäjä

TUL, Paralympiakomitea, Liikuntakeskus Pajulahti

Soveltavan liikunnan koulutus.

Toimitko ohjaajajana, valmentajana tai kouluttajana urheiluseurassa tai muissa paraurheilua tai soveltavaa liikuntaa järjestävissä tahoissa? Tai oletko kiinnostunut toimimaan seurassasi soveltavan liikunnan ohjaajana tai valmentajana?

Tule mukaan Soveltavan liikunnan koulutukseen, jonka ensimmäinen osa järjestetään marraskuussa 2022. Ensimmäisen koulutuksen jälkeen osallistujat voivat hakeutua vuonna 2023 järjestettävään jatkokoulutukseen. Ensimmäiseen osaan voi osallistua myös ilman jatkovelvoitteita.

Soveltavan liikunnan koulutuksen ykkösosa pe–la 18.–19.11.2022 Liikuntakeskus Pajulahdessa. Ohjelma käynnistyy perjantaina klo 17 ja päättyy lauantaina klo 15.

Hinta: 70 € sisältää yöpymisen, ohjelman ja ohjelman mukaiset ruokailut.
Koulutukseen haku 11.11.2022 mennessä tällä lomakkeella
Koulutukseen valituille ilmoitetaan erikseen.

KOULUTUS ON TARKOITETTU SINULLE, JOKA

  • toimit urheiluseurassa, lajiliitossa, aluejärjestössä, Suomen Työväen Urheiluliitossa, Paralympiakomiteassa tai muussa soveltavaa liikuntaa järjestävässä tahossa
  • tai olet kiinnostunut soveltavan liikunnan ohjaamisesta
  • tai valmennat paralympia- tai Special Olympics -lajissa tai olet paraurheilija ja haluat lisätä osaamistasi valmentajana

Koulutuksen sisällöt:

1) Meitä on moneksi 
Koulutuksessa käydään läpi liikkumisen haasteita ymmärtämisen, liikkumisen, näkemisen ja kuulemisen kannalta. Osallistujalla on käsitys tyypillisimmistä liikkumisen ja toimintakyvyn rajoitteista ja siitä, mitä niiden kohdalla on hyvä huomioida liikuntaa ohjattaessa. Jokaisen liikkujan toimintakyky on yksilöllinen, ja tämä on laadukkaan vammaisurheilun ja -liikunnan lähtökohta. 

2) Liikuntaa kaikille 
Koulutus avaa inkluusiota ja sen erilaisia mahdollisuuksia aktiviteettien toteutukseen. Esitellään soveltamisen työkalu, jonka avulla toimintaa voi soveltaa eri kohderyhmille sopivaksi. Ohjaamisen perusasioita käydään läpi ja osallistujalla on valmiudet soveltamiseen sekä jäsennellyn ja selkeän liikuntatuokion toteuttamiseen. 

Soveltavan liikunnan koulutus on rakennettu yhteistyössä Paralympiakomitean ja Liikuntakeskus Pajulahden kanssa.

Soveltavan liikunnan koulutuksesta vastaavat Paralympiakomitean Tiina Siivonen ja Nina Peltonen. Koulutukseen saamme tukea Urheiluopistosäätiöltä.

Lisätiedot: Liikuntapäällikkö Antti Kempas, antti@tul.fi tai 0503375942

Lisää kalenteriin