Tapahtumat


Sukupuolten välinen tasa-arvo ja sukupuolitietoisuus liikunnassa ja urheilussa -webinaari

Milloin

Milloin?

10.05.2022 klo 18.00 – 10.05.2022 klo 20.00

Missä?

Missä?

Microsoft Teams, osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille

Järjestäjä

Järjestäjä

SWOST-hanke

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan!

SWOST (Sport Without Stereotypes) -hankkeen maksuton webinaari järjestetään tiistaina 10.5.2022 klo 18-20.

Sukupuolten välinen tasa-arvo on suomalaisen urheiluyhteisön yhteinen tavoite, jota kohti on pyritty kulkemaan erilaisten poliittisten linjojen ja toimenpiteiden avulla yhä määrätietoisemmin viime vuosien aikana. Sukupuolten välinen tasa-arvo urheilun kentillä on ottanut edistysaskeleita, mutta epätasa-arvo kuitenkin edelleen näyttäytyy urheilussa esimerkiksi naisten ja miesten epätasa-arvoisena näkyvyytenä urheilujournalismissa sekä sukupuoleen kohdistuvana syrjintänä tai epäasiallisena käytöksenä.

Erasmus+ -rahoitteinen Sport Without Stereotypes -hanke käynnistyi vuonna 2021 edistämään tasa-arvoa urheilussa ja auttamaan urheilun ruohonjuuritason tasa-arvon edistystyötä Euroopan laajuisesti. SWOST-projektissa on mukana 9 maata ja 11 hankekumppania, joista yksi on Lapin ammattikorkeakoulu. Hankkeen päätavoitteena on edistää tyttöjen ja poikien sekä naisten ja miesten tasavertaista pääsyä urheiluharrastuksiin ja rohkaista heitä osallistumaan lajeihin, jotka ovat tyypillisesti kategorioitu ”naisten” tai ”miesten” lajeiksi. Tavoitteeseen pääseminen vaatii sukupuolistereotypioiden haastamista sekä nollatoleranssia kaikenlaiselle sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuvalle syrjinnälle.

SWOST-hanke järjestää toukokuussa urheilun parissa toimiville maksuttoman webinaarin, jonka tarkoituksena on edistää liikunnan ja urheilun parissa toimivien tietoisuutta liikunnan ja urheilun tasa-arvosta Suomessa sekä käytännön keinoista edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa ruohonjuuritasolla.

Ilmoittaudu mukaan 6.5. mennessä: https://forms.gle/YeQLf8mQ6fn6QNwk6

Aika: Tiistai 10.5.2022 klo 18-20
Paikka: Microsoft Teams, liittymislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse maanantaina 9.5.2022.
Lisätietoa webinaarista: Jannaliina Jussinniemi, jannaliina.jussinniemi@lapinamk.fi

Lisätietoa SWOST-hankkeesta löytyy osoitteesta https://swost.eu/.

Lisää kalenteriin