Urheiluseurat murroksessa -seminaari Tampereella

Milloin

Milloin?

05.10.2024 klo 11.00 – 16.45

Missä?

Missä?

Puistotorni, Hämeenpuisto 28, Tampere

Järjestäjä

Järjestäjä

TUL Tampere

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan!


Seminaari seuratoimijoille – Tervetuloa mukaan!

Mitä seuroilta odotetaan tulevaisuudessa? Miten kehittää ja/tai kasvattaa seuraa harrasteliikunnan avulla? Mm. näihin kysymyksiin saat ajatuksia seminaarin aikana.

Järjestämme seminaarin seuratoimijoille Tampereella Puistotornissa lauantaina 5.10.2024. Tule mukaan verkostoitumaan ja kuulemaan ratkaisuja tulevaisuuden urheiluseuran ja liikkuvan yhteiskunnan kehittämiseksi! Päivän aikana pohditaan mm. mitä urheiluseuroilta odotetaan tulevaisuudessa sekä miten seurat pystyvät vastaamaan heille asetettuihin haasteisiin.

Päivän keskiössä ovat urheiluseurat, ja ratkaisukeskeistä näkemystä rakennetaan urheiluseuroille laadittujen STYLE-suositusten pohjalta. Kutsumme kaikki urheiluseuratoimijat kuulemaan, ideoimaan ja keskustelemaan urheiluseurojen roolista liikkumattomuuden ongelman ratkaisemisessa.

Päivän aikana kuulet seuraavia asiantuntijoita:

Petri Tapio
Professori, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

Seurat osana ratkaisua – 7 tapaa lisätä liikettä
Suomessa liikuntaseurat tavoittavat yli puolet lapsista ja nuorista, ja vain yksi kymmenestä ei ole ollut seuratoiminnassa ollenkaan. Lasten ja nuorten vähäinen liikkuminen näkyy myös seurojen toiminnassa muun muassa heikkona kestävyyskuntona tai heikkoina motorisina taitoina.

Seurojen ei yksin tarvitse ratkaista liikkumisvajetta, mutta seuroilla on mahdollisuus kehittää omaa toimintaansa tukemaan liikkumisen lisäämistä ja monipuolistamista. Tämä tukee myös seurojen urheilullisia tavoitteita. Puheenvuorossaan Petri Tapio esittää seitsemän tapaa, joilla tavoitteiden saavuttaminen on mahdollista. Puheenvuoro perustuu laaja-alaisen STYLE-hankkeen johtopäätöksiin www.styletutkimus.fi

Jaana Tulla
Johtaja, Suomen Olympiakomitea

Seuratoiminnan tulevaisuus
”Suomessa on n. 9 000 urheiluseuraa ja seuratoiminnassa eri tavoin mukana peräti 1,8 miljoonaa ihmistä. Voidaan puhua Suomen suurimmasta kansanliikkeestä. Lähes jokaisessa Suomen kunnassa on urheiluseura ja niiden yhteisöllinen ja liikkumista edistävä merkitys niin paikallisesti, alueellisesti kuin myös valtakunnallisesti on merkittävä. Tulevaisuus haastaa myös urheiluseuroja uudistumaan. Puheenvuorossaan Jaana Tulla tarkastelee seurojen tulevaisuutta megatrendien sekä viimeaikaisten seurakyselyjen kautta.”

Ari Ruoholahti
toiminnanjohtaja, TUL Tampere

TUL:n palvelut
Seminaarin lopulla kuulet tietoiskun TUL:n tarjoamista palveluista seuroille. Tarjolla on mm. erilaisia seurakehityspalveluita, koulutusta sekä erilaisia jäsenetuja. Samalla vedetään päivän opit yhteen ja mietitään mitä asioita kannattaa viedä mennessään omaan seuraan.

Hinta:
Seminaarin hinta on TUL jäsenseurojen jäsenille 30 € (muilta 50 €) ja mikäli haluat nauttia maittavan lounaan ennen seminaaria, niin lounaan hinta on 15 €.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa

Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu viimeistään 27.9.2024.

Lisätietoja:
Ari Ruoholahti
Seuraavan linkin takaa löydät yhteystiedot: yhteystiedot.