Yhdessä kohti turvallisempaa liikuntaa ja urheilua -etäkoulutussarja

Teksti Yhdessä kohti turvallisempaa liikuntaa ja urheilua! Lisäksi kuva jalkapallon pelaajista halaamassa tosiaan sekä Et ole yksin -palvelun ja TUL:n logot.
Milloin

Milloin?

10.04.2024 – 02.05.2024

Missä?

Missä?

Etäyhteys

Järjestäjä

Järjestäjä

TUL & Et ole yksin -palvelu


Suomen Työväen Urheiluliitto järjestää yhteistyössä Et ole yksin -palvelun kanssa seuratoimijoille ja muille liikunta-alan toimijoille koulutusta häirinnän ja kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja ongelmatilanteiden ratkaisemiseen. Koulutussarjan eri osiot sopivat niin vastuullisuustyössään pitkällä oleville seuroille kuin esimerkiksi ensimmäiseksi koulutukseksi seuran ongelmanratkaisupolun luomisen tueksi.

Koulutussarja koostuu kahdesta etäkoulutuksesta:

Häirinnän ja kiusaamisen ennaltaehkäisy ja epäasialliseen käytökseen puuttuminen, etäkoulutus keskiviikkona 10.4. klo 17:30-19.

Koulutuksessa tarkastellaan, mitä epäasiallinen käytös tarkoittaa. Millaista lainsäädäntöä ja tutkimusta aiheeseen liittyy? Miten urheilutoiminnassa voidaan ennaltaehkäistä kiusaamista, häirintää ja väkivaltaa? Miten näihin tilanteisiin voidaan puuttua? Koulutus tarjoaa perustietoa ja konkreettisia välineitä tilanteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn urheilutoiminnassa. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki urheilutoimijat.

Häirintäyhdyshenkilönä urheiluseurassa, etäkoulutus torstaina 2.5. klo 17:30-19. 

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo perustietoa epäasiallisesta käytöksestä, häirinnästä, kiusaamisesta ja väkivallasta, ja jotka toimivat tai ovat ryhtymässä toimimaan häirintäyhdyshenkilönä urheiluseurassa. Koulutuksesta saa tietoa häirintätapausten kohtaamisesta ja jatko-ohjauksesta. Koulutuksessa pohditaan myös, mistä saada tukea tehtävässä toimimiseen.

Kouluttajana toimii Väestöliiton Et ole yksin -palvelun asiantuntija.

Koulutukset ovat avoimia ja maksuttomia. Voit halutessasi osallistua molempiin koulutuksiin tai ainoastaan toiseen osioon. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille koulutuspäivänä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Aino Raiskinmäki (aino.raiskinmaki@tul.fi)