TUL:n ja yhteistyökumppaneiden stipendien haku on alkanut

12.11.2022

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry jakaa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa stipendejä. Voit tutustua tarkemmin haettavissa oleviin stipendeihin sekä niiden kriteereihin tällä sivulla.

Kaikilta stipendin saajilta edellytetään mahdollisuutta osallistua kumppanin markkinointiin erikseen sovittavalla tavalla. Huomioithan, että stipendin voi saada vain sellainen urheilija tai joukkue, joka edustaa seuraa, joka on Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n jäsen.

Vajavaisin tiedoin täytettyä hakemusta emme käsittele, joten varmistathan, että täytät kaikki kohdat huolella. Panosta myös perusteluihin, sillä päätökset pohjautuvat vain hakemuksiin.

Stipendit ovat haettavissa 30.11.2022 saakka. Apurahan saavien urheilijoiden tai joukkueiden apurahat maksetaan 15.12.2022 mennessä.

Stipendihakemukset lähetetään tämän lomakkeen kautta: https://link.webropol.com/s/tul-stipendit-22.

Vuonna 2022 haettavissa ovat seuraavat stipendit:

AKT -stipendi 

Stipendin tarjoaa: Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry 

Stipendin arvo: 500€ 

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on n. 45 000 jäsenen ammattiliitto ja vahva edunvalvoja. Tutustu AKT:n toimintaan tarkemmin osoitteessa www.akt.fi.  

AKT:n jäsenet pitävät Suomen liikkeessä. AKT-stipendiä voivat hakea kaikki täysi-ikäisyyden kynnyksellä olevat urheilijat, joiden tulee päästä liikkeelle Suomessa ja ulkomaille. 

Demokraatti -stipendi

Stipendin tarjoaa: Kustannus Oy Demokraatti

Stipendin arvo: 500€

Demokraatti on politiikkaan, työelämään ja kulttuuriin erikoistunut aikakauslehti, joka on perustettu Työmies-nimellä vuonna 1895.

Demokraatti-stipendi on suunnattu 15-22 vuoden ikäiselle nuorelle urheilijalle, joka on sitoutunut samaan vastuullisuuteen, kuten Demokraatti. Toivomme stipendin saajalta työn teon kovaa asennetta ja kiinnostusta yhteiskunnallisiin aiheisiin ja vaikuttamiseen.

Fressi -stipendi

Stipendin tarjoaa: Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi 

Stipendin arvo: 500€ 

Fressi on oman alansa suurin kotimainen. Fressillä on 40 toimipistettä ympäri Suomen. Fressi tarjoaa monipuoliset kuntosali- ja ryhmäliikuntapalvelut, sekä ammattimaiset terveys- ja hyvinvointipalvelut kuntoon tai kokoon katsomatta.  

Fressi palvelee – pintaa syvemmältä. Fressille tulemisen matala kynnys on avainasia. 

Fressi -stipendi jaetaan urheilijalle, jolle kuntosaliharjoittelu on luonnollinen osa kokonaisvaltaista harjoittelua. Stipendin saajan tulee olla täyttänyt 18 vuotta. 

Grano -stipendi 

Stipendin tarjoaa: Grano Oy 

Stipendin arvo: 500€ 

Painoalan kingi palveluksessasi! Granon nopea toiminta tuottaa seuroille lisäarvoa ja vapauttaa resursseja olennaiseen, joten anna ammattilaisen hoitaa ammattilaisten tehtävät.  

Grano on Suomen monipuolisin sisältöpalvelujen osaaja. Toteutamme asiakkaan myyntiä, brändiä ja tulosta edistäviä markkinoinnin ja viestinnän ratkaisuja digistä printtiin.                   

Granon palvelut kattavat kaikki liike-, seura ja yhdistystoimintaa tukevat sisältöhankkeet alusta loppuun, luovasta suunnittelusta tuotantoon, julkaisuun, tulosten mittaamiseen ja aineistonhallintaan – kaikissa asiakkaan kohdeyleisölle olennaisissa kanavissa. Grano palvelee Suomessa 22 paikkakunnalla.  

Grano -stipendiä voivat hakea kaikki vähintään 16 vuotta täyttäneet urheilijat, joiden kotipaikalla Granon toimipiste sijaitsee. 

Värikäs -stipendi 

Stipendin tarjoaa: Mainostoimisto Värikäs Oy 

Stipendin arvo: 500€ 

Värikäs on piristävä ja pönötysvapaa mainostoimisto. Verkkosivujen lisäksi vahvuuksiamme on markkinointiviestinnän suunnittelu kaikkiin kanaviin ja painotuotteisiin. Suunnittelemme saman katon alla myös ulkomainonta- ja messumateriaalit videoseinistä t-paitoihin asti. Värikäs toimii Tampereella ja Helsingissä. 

Värikäs-stipendi myönnetään 15–25 -vuotiaalle tamperelaiselle urheilijalle, joka on värikäs persoona.

Olvi -stipendi

Stipendin tarjoaa: Olvi Oyj 

Stipendin arvo: 2kpl á 500€ 

Olvi on ainoa itsenäisenä suomalaisena 1800-luvulta säilynyt panimo. Positiivisia makunautintoja tarjoava Olvi on valmistanut juomia Iisalmessa jo vuodesta 1878. Nykyisin yhtiö toimii paikallisesti Suomessa, kaikissa Baltian maissa ja Valko-Venäjällä. 

Olvi on positiivisesti suomalainen. Samaa edellytämme myös stipendin saajalta. Stipendin saajan tulee myös olla täyttänyt 18 vuotta. 

Paperiliitto -stipendi

Stipendin tarjoaa: Paperiliitto r.y. 

Stipendin arvo: 500€ 

Liiton jäsenenä et ole yksin! Kun työskentelet paperi- ja puumassateollisuuden tai paperinjalostuksen töissä, ammattiliittosi on Paperiliitto. Liiton jäsenenä saat monipuolisia jäsenetuja, jotka kannattaa käyttää hyödyksi. 

Paperiliitto -stipendi myönnetään 15-25 -vuotiaalle urheilijalle, jonka perheessä paperiteollisuudella on jalansijaa. 

Puistokulma -stipendi 

Stipendin tarjoaa: Puistokulma-Säätiö Sr. 

Stipendin arvo: 500€ 

Puistokulma tarjoaa monipuolisia tiloja, tilaisuuksia ja ravintolapalveluja. Puistokulman monipuoliset tilat soveltuvat erinomaisesti erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Pienemmät tilat kymmenelle hengelle ja suurimmat tilat 150-200 hengelle. Puistokulma toimii Vantaalla. 

Puistokulma -stipendi myönnetään vähintään 15 vuotta täyttäneelle vantaalaiselle urheilijalle. 

Rakennusliitto -stipendi

Stipendin tarjoaa: Rakennusliitto ry 

Stipendin arvo: 500€ 

Rakennusalan ammattilaiset kuuluvat Rakennusliittoon.  

Rakennusliitto -stipendi myönnetään urheilijalle, joka rakentaa tulevaisuuttaan urheilijana. Eduksi katsotaan, mikäli stipendin saajan perheessä on rakennusalan ammattilaisia. 

Somic -stipendi

Stipendin tarjoaa: Somic Oy 

Stipendin arvo: 500€ 

Somic mahdollistaa täydelliset työpäivät ilman jatkuvia tietoteknisiä ongelmia. Tarkemmin ottaen siis ICT-palvelut – tai vielä tutummin ATK-ratkaisut. Somic on asiakaslähtöinen, asiakasläheinen ja intohimoisesti työhönsä suhtautuva yritys – tai oikeastaan joukko ahkeria tekijöitä. 

Somic -stipendi jaetaan urheilijalle, joka suhtautuu urheilemiseensa intohimoisesti, kuten mekin omaan toimintaamme. Iältään stipendin saajan tulisi olla 17-23 -vuotias. 

Scandic -stipendi

Stipendin tarjoaa: Scandic Hotels Oy 

Stipendin arvo: 500€ = 5kpl hotelliöitä 

Astu Scandicin maailmaan ja koe upea hotellielämys lähes 280 hotellissa kuudessa maassa. Pelireissu, vapaa-ajan reissu tai muuten vain irtiotto arjesta onnistuu TUL:n virallisen majoittajan hoteissa. Tutustu lisää ja varaa oma hotellielämyksesi www.scandichotels.fi

Scandic -stipendi myönnetään urheilijalle, joka haluaa kisamatkoillaan nauttia laadukkaasta hotellielämästä.

SEL -stipendi

Stipendin tarjoaa: Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry 

Stipendin arvo: 500€ 

Suomalaisen ruuan ja kotimaisten elintarvikkeiden tekijöiden puolestapuhuja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL on elintarvikealan työntekijöiden ammattiliitto, joka huolehtii jäsentensä palkka- ja muista työehdoista. Lähes 80 prosenttia elintarvikealan työntekijöistä on SEL:n jäseniä. 

SEL -stipendi myönnetään urheilijalle, joka arvostaa suomalaista ravintoa ja ruokaa, joka on tuotettu vastuullisesti. Urheilijan tulee noudattaa terveellisiä elintapoja. Eduksi katsotaan, mikäli urheilijalla on perhepiirissään SEL:n jäseniä.

Teollisuusliitto -stipendi

Stipendin tarjoaa: Teollisuusliitto ry 

Stipendin arvo: 500€ 

Teollisuusliitto on Suomen suurin teollisuuden ammattiliitto. Siihen kuuluu noin 200 000 jäsentä. Teollisuusliiton tavoite on edistää työntekijöiden oikeuksia ja hyvinvointia työelämässä. Tutustu Teollisuusliittoon ja sen tavoitteisiin tarkemmin osoitteessa www.teollisuusliitto.fi

Teollisuuden ala on vientivetoinen. Teollisuusliitto -stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat urheilijat, joiden tavoitteena on kansainvälinen ura, jonka myötä suomalaisuutta viedään maailmalle.  

Titanium -stipendi

Stipendin tarjoaa: Titanium Rahastoyhtiö Oy 

Stipendin arvo: 500€ 

Titanium on suomalainen, pankkiryhmistä riippumaton konserni, joka keskittyy rahastoihin, sijoitus- ja omaisuudenhoitopalveluihin sekä vakuutusedustukseen. Titanium on TUL:n virallinen varainhoitaja. Lisätietoja Titaniumin palveluista www.titanium.fi

Titanium -stipendi myönnetään urheilijalle, joka uskaltaa sijoittaa omaan tulevaisuuteensa. Titanium -stipendin avulla urheilija voi ottaa seuraavan askeleen kohti menestystä. 

Titanium -menestys

Stipendin tarjoaa: Henri Prittinen 

Stipendin arvo: 500€ 

Henri Prittinen on yksi Titaniumin perustajista. Titanium -menestys on kohdennettu määrätietoisesti harjoittelevalle ja menestystä tavoittelevalle nuorelle aikuisurheilijalle. 

Tradeka -stipendi 

Stipendin tarjoaa: Tradeka 

Stipendin arvo: 500€ 

Tradeka tekee hyvää jäsenille ja yhteiskunnalle. Liity Tradekan jäseneksi. Jäsenyys on merkityksellistä. Vaikutat suomalaiseen yhteiskuntaan ja saat hyviä etuja. Lue lisää ja liity jäseneksi osoitteessa www.tradeka.fi.  

Tradeka-stipendi myönnetään urheilijalle, jolle yhteisöllisyys ja yhdessä menestyminen ovat keskeisiä arvoja. Stipendin saajalta edellytetään kiinnostusta talouselämään ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Tradeka-stipendin saaja on joukkueurheilija, joka tekee kaikkensa yhteisen edun eteen. 

Tradekan jäsenäänestys -stipendi

Stipendin tarjoaa: Tradeka ja Tradekan jäsenistö 

Stipendin arvo: 5kpl á 1000€, 5kpl á 500€ 

Tradeka tekee hyvää jäsenille ja yhteiskunnalle. Liity Tradekan jäseneksi. Jäsenyys on merkityksellistä. Vaikutat suomalaiseen yhteiskuntaan ja saat hyviä etuja. Lue lisää ja liity jäseneksi osoitteessa www.tradeka.fi.  

Tradekan jäsenäänestys on yksi jäsenen keino vaikuttaa. Tradekan perusarvoihin kuuluu, että Tradekan jäsenet pääsevät vaikuttamaan osuuskunnan toimintaan ja päätöksentekoon.  

Vuoden 2022 jäsenäänestyksen perusteella, TUL:n urheiluseurat saavat lyhentämättömänä jäsenäänestyksen perusteella jaettavat huikeat 7500€. 

Suurimmat haettavissa olevat stipendit (1000€) ovat kohdennettavissa seurojen järjestämän matalan kynnyksen uuden perustoiminnan synnyttämiseksi. 

500€:n suuruiset apurahat ovat jo olemassa olevan matalan kynnyksen perustoiminnan tukemiseen, kuten matalan kynnyksen toiminnan tarpeellisiin varustehankintoihin.

Tradeka jäsenäänestys -stipendin saajana on seura, joka tekee kaikkensa yhteisen edun ja matalan kynnyksen toiminnan eteen. Seura voi hakea useampaa tämän kategorian stipendiä. 

Viking Line -stipendi

Stipendin tarjoaa: Viking Line Abp 

Stipendin arvo: 500€ 

Punaisilla laivoilla on monta tapaa nauttia merielämyksestä. Keskittymällä ympäristöön, mukavuuteen ja asiakkaisiinsa Viking Line luo tulevaisuuden matkakokemuksia. Tervetuloa Viking Linelle! Tutustu ja varaa matkat heti www.vikingline.fi. 

Viking Line on suomalaisen liikunnan ja urheilun vankka tukija. Kaikilla meistä on omat kokemuksensa Punaisilta laivoilta.  

Viking Line -stipendi myönnetään joukkueelle tai urheilijalle, joka on oman matkansa alussa ja tavoittelee menestystä ja joka haluaa yhteisiä kokemuksia yhteisiltä matkoilta. 

TUL Yleisurheilustipendi

Stipendin tarjoaa: TUL:n Yleisurheilun tuki ry 

Stipendin arvo: 3kpl á 500€ 

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n yleisurheilun tuki ry on tarpeellinen taustatuki TUL:n yleisurheilutoiminnalle. Yhdistys haluaa omalta osaltaan tukea yleisurheilijoita matkalla menestykseen. 

Stipendi myönnetään 17–25 -vuotiaille yleisurheilijoille. Urheilijan tulee olla esimerkillinen käytökseltään ja toiminnaltaan. Hänen tulee käyttäytyä urheilun puhtaisiin arvoihin sopivalla tavalla myös urheilun ulkopuolella.