TUL:n Suur-Helsingin ja Kymenlaakson piirit yhdistyvät – uusi Mahti-Kymen piiri aloittaa toimintansa 1.7.2021

01.04.2021

Mahti-Kymen logon päällä on aprillia teksti

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry pyrkii uudistamaan ja tehostamaan toimintaansa tiivistämällä piiriverkostoaan. Piirien yhdistämistä on valmisteltu jo pitkään TUL:n strategisen valmisteluhallintoyksikön yhdistymisjaoston työvaliokunnan erityisasiantuntijaosastolla. 

Vuosien ajan yhdistymishaluisina, mutta vaille yhdistymiskumppania jääneet Kymenlaakson ja Suur-Helsingin piirit ovat nyt löytäneet toisensa erityisasiantuntijoiden avustuksella.

”Monia saattaa ihmetyttää juuri kyseisten piirien yhdistyminen, kun ei niillä ole edes yhteistä rajaa. Emme antaneet sen kuitenkaan haitata ratkaisukeskeisyyttä, vaan suhtauduimme avoimesti yhdistymishankkeeseen”, erityisasiantuntijaosaston työtä johtanut Lauri Ilpola kertoo.

Uusi Mahti-Kymen piiri aloittaa toimintansa 1.7.2021. Uuden piirin nimen valinnan takana on TUL:n yhteistyökumppani Mainostoimisto Värikäs.

”Piirin nimi korostaa suuren ja mahtavan Kymenlaakson merkityksellisyyttä suhteessa pääkaupunkiseutuun ja erityisesti Helsinkiin”, taustoittaa Värikkään asiakkuusjohtaja Mikko Huovilainen.

Vastuu piirin operatiivisesta johtamisesta hajautetaan nykyisen Suur-Helsingin ja Kymenlaakson piirien toiminnanjohtajien välillä. Mahti-Kymen piiritoimisto sijoitetaan Porvooseen, joka on noin puolessa välin Helsinkiä ja Kymenlaakson sydäntä Kotkaa. Porvoo toki sijaitsee Uudenmaan piirin alueella.

”Työpaikan vaihtuminen Porvooseen hieman arveluttaa, kun se ei kuulu Mahti-Kymen alueeseen. Pidän ratkaisua erikoisena, mutta toimintakulttuuriimme kuitenkin varsin hyvin sopivana”, kertoo uuden Mahti-Kymen piirin varatoiminnanjohtajaksi nimitetty Aapo Räntilä.

Lisätietoja antaa Mahti-Kymen piirin tuleva toiminnanjohtaja Jukka Vilkki.
Puh. 045 7731 1055
jukka.vilkki@tul.fi