TUL:n uudet verkkosivut julkaistiin 30.5.

23.05.2018

TUL:n uudet verkkosivut julkaistiin keskiviikkona 30.5.2018. Sivujen ulkoasu, rakenne ja sisällöt on täysin uudistettu vastaamaan jäsenseurojen tarpeita. Tavoitteena oli luoda ilmeeltään raikas, sisällöltään selkeä ja käytettävyydeltään toimiva sivusto.

Uudistus on laaja, sillä tul.fi-osoitteen alle on yhdistetty TUL Aviisi -verkkolehti sekä liiton lukuisat erilliset tapahtumasivut, kuten TUL Joy Games ja Geebee-turnaus. Lisäksi jokaisen 15 piirin sivut löytyvät jatkossa uusien sivujen alta.

Jäsenseurat on huomioitu sivuilla uudessa seurahaku-palvelussa. Seurahausta voi etsiä TUL-seuroja maantieteellisen sijainnin tai lajien mukaan. Seurat voivat lisätä omat laji- ja yhteystietonsa palveluun sivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Lisäksi sivut on teknisesti tuotu tähän päivään. Sivut toimivat saumattomasti mobiililaitteilla, mikä on tärkeää, sillä TUL:n verkkosivukävijöistä noin 24 prosenttia selaa sivuja joko puhelimella tai tabletilla.

Sivujen teknisestä toteutuksesta ja ulkoasusta vastaa mainostoimisto Värikäs, joka on suunnitellut myös TUL:n uuden ilmeen.

”TUL:n uudet verkkosivut oli mieluinen haaste, jossa piti yhdistää uusi raikas visuaalinen ilme, sisällön selkeys ja informatiivisuus sekä hyvä käytettävyys. Rakenteellisesti kokonaisuus oli vanhaa sivustoa laajempi, kun saman katon alle siirrettiin mm. piirien sivut. Viestinnän kannalta lähtökohtana oli aiempaa selvemmin kertoa mikä TUL on, miksi se on olemassa ja miksi jäseneksi kannattaa liittyä. Tässä mielestämme onnistuttiin mukavasti”, Värikkään asiakkuusjohtaja Mikko Huovilainen kertoo.

Julkaisupäivänä sivuilla voi ilmetä lyhyitä käyttökatkoja tai vanhat ja uudet sivut voivat näkyä vuorotellen. Mahdolliset häiriöt kestävät kuitenkin vain keskiviikon ajan.