Vahvistuksia TUL:n henkilöstöön

12.08.2020

Saimme maanantaina 10.8. kaksi uutta vahvistusta TUL:n tiimiin, kun uudet toiminnanjohtajat aloittivat Helsingissä ja Tampereella. Suur-Helsingin ja Uudenmaan piirien toiminnanjohtajana aloitti Aapo Räntilä ja Tampereen piirin toiminnanjohtajana Ari Ruoholahti.

Kumpikin herroista pääsi kertomaan hieman omasta taustastaan ja fiiliksistään uuden työtehtävän ensimetreillä.

Suur-Helsingin ja Uudenmaan piirien toiminnanjohtajana aloitti Aapo Räntilä, 28v.

– Itä-Helsingin Myllypurosta alunperin ponnistan ja nyt eilen hyppäsin Marjo Lehtisen saappaisiin tänne TUL:n Helsingin toimistolle. Erittäin odottavin ja innokkain fiiliksin hyppäsin mukaan TUL:n toimintaan. Toivottavasti pystyn tuomaan paljon omaa osaamistani tähän työtehtävään, aiempaa luonnollisesti kunnioittaen, Räntilä linjaa.

– Kasvattajaseurana toimi Puotinkylän Valtti, mutta ei minusta sitten urheilijaa kuitenkaan tullut. Kävin opiskelemassa ensin liikunnanohjaajaksi Vierunmäellä ja sen jälkeen liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylässä. Työelämässä kokemusta on kertynyt muun muassa Vantaan Salamien nuorisopäällikön hommista, sekä Suomen elektronisen urheilun liitosta valmentajakoulutusjärjestelmän kehittäjänä, Räntilä kertoo.

Tampereen piiri sai uudeksi toiminnanjohtajakseen Ari Ruoholahden, 42v.

– Paljasjalkainen tamperelainen ja täällä käytännössä koko ikäni olen vaikuttanut. Aikalailla lapsesta saakka on urheilu ja liikunta kulkenut mukana elämässä ja myöhemmin myös työuralla. Olen liikunnanohjaajaksi aikoinani valmistunut ja työskennellyt muun muassa liikuntakeskuksissa sekä urheiluseuroissa. Ennen TUL:lle siirtymistäni työskentelin Tampereen Ilveksen jalkapallopuolen tapahtumien ja myynnin parissa. Oma kasvattiseura on kuitenkin TPV eli Tampereen Pallo-Veikot, joiden junioripolun kävin jalkapalloilijana läpi, Ruoholahti kertoo.

– TUL:n Tampereen piirin toiminnanjohtajaksi siirryn erittäin innostunein tunnelmin. Omalta työuraltani itseasiassa myös löytyy jo aiempikin kosketus Suomen Työväen Urheiluliittoon. Työskentelin opintojeni ohessa TUL:n Tampereen piirissä vuosina 1998 ja 1999, hienoa päästä palaamaan TUL:n palvelukseen. Motivaatio ja into tekemiseen on äärimäisen kova, Ruoholahti päättää.

Tervetuloa remmiin Aapo ja Ari!