39. GeeBee-nyrkkeiluturnaus oteltiin Helsingissä

09.03.2020

Gunnar Bärlundin eli GeeBeen mukaan nimetty kansainvälinen GeeBee-nyrkkeiluturnaus järjestettiin viikonloppuna 6.-8.3. Helsingin Urheilutalolla. Perinteisesti äärimmäisen kovatasoinen turnaus veti jälleen paikalle useita nyrkkeilijöitä eri puolilta maailmaa. GeeBee-turnauksessa kisattiin miehissä kahdeksassa eri painoluokassa ja naisissa kahdessa eri painoluokassa. Kaiken kaikkiaan turnaukseen saapui 82 nyrkkeilijää 13 eri maasta.

Turnauksen pääsihteerinä toiminut Timo Rannikko huokui turnausviikonlopun jälkeisenä maanantaina tyytyväisyyttä GeeBee-turnauksen sujuttua odotusten mukaisesti.

– Turnaus onnistui aivan loistavasti ja pelkästään positiivista palautetta olen saanut turnaukseen osallistuneilta nyrkkeilijöiltä ja heidän taustajoukoiltaan. Meillä on sillä tavalla mukava tilanne GeeBeen järjestelyiden suhteen, että samalla tiimillä olemme tätä tehneet jo vuosia, ihmisille on muodostunut jo selkeä kuva siitä, miten homma saadaan toimimaan, Rannikko kertoo.

GeeBee-turnaus tunnetaan äärimmäisen kovasta urheilullisesta tasosta. Vuosien aikana turnauksessa ovat otelleet monet aivan maailman huippunyrkkeilijät. 39. turnaus ei tuonut tähän poikkeusta.

– Kovatasoinen viikonloppu on takana. Hieman jännitimme, että minkälaiseksi taso lopulta muodostuu, kun olympiakarsintoihin keskittyviä ottelijoita jäi jonkin verran pois. Oli kuitenkin erittäin hienoa nähdä paljon uusia, nuoria nyrkkeilijöitä, jotka tähtäävät vuorostaan seuraaviin olympialaisiin ja olivat nyt täältä hakemassa vauhtia uralleen. Joukossa oli muun muassa nuorten maailmanmestari Uzbekistanista, joka voitti parin vuoden takaisen miesten maailmanmestarin, Rannikko avaa.

GeeBee-turnauksen parhaana miesnyrkkeilijänä palkittiin sarjassa 75kg otellut Maksim Koptiakov. Parhaana naisnyrkkeilijänä palkittiin sarjassa 60kg otellut suomalainen Vilma Viitanen.

Ensi vuonna GeeBee-turnaukselle tulee täyteen pyöreitä vuosia, kun maineikas turnaus täyttää 40 vuotta. Pääasiallisesti turnauksen järjestelyissä tullaan jatkamaan samalla kaavalla kuin tähänkin asti.

– Varsinaisia isoja mullistuksia turnausjärjestelyihin ei ole tulossa, mutta turnausta hieman kasvatetaan. Ensi vuonna GeeBee-turnaus muuttuu nelipäiväiseksi, Rannikko paljastaa.

40. GeeBee-turnaus järjestetään 8.-11.4.2021.