Koronavirus ei toistaiseksi vaikuta TUL:n tapahtumiin

11.03.2020

Tilanne 11.3. klo 10.00

Olemme saaneet kyselyjä liittyen TUL:n tuleviin tapahtumiin ja niiden mahdollisiin perumisiin koronavirusepidemian vuoksi. TUL noudattelee tapahtumien suhteen Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia, jotka eivät tällä hetkellä anna aihetta tulevien tapahtumien perumiseen tai siirtämiseen. Esimerkiksi siis TUL Joy Games ja Aprilliristeily tullaan nykyisen tiedon valossa järjestämään normaalisti.

Aprilliristeilyyn liittyen on myös tullut kyselyjä, että mitä tapahtuu, jos risteilyn aikana ilmenee, että matkustaja on sairastunut koronavirukseen. Viking Linen laivoja ei tulla sulkemaan tällaisessa tapauksessa karanteeniin, vaan mahdollinen potilas toimitetaan sairaalaan seuraavassa satamassa, johon laiva rantautuu. Ei siis ole pelkoa uutisissa esiintyneistä pitkäaikaisista karanteeneista laivaolosuhteissa.

Seuraamme koronaviruksen etenemistä ja THL:n ohjeistuksia kuitenkin päivittäin. Mikäli tilanne muuttuu ja tulevia tapahtumia on syytä perua, viestimme siitä kaikissa kanavissamme välittömästi.

Paras tapa ehkäistä koronaviruksen leviämistä on hyvä hygienia. Erityisesti hyvä käsihygienia ja yleinen puhtaus on tärkeää. Muista pestä kätesi aina huolella saippualla ja vältä kättelyä kaikissa olosuhteissa. Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten ja THL:n ohjeiden mukaisesti ottamalla yhteyttä paikalliseen viranomaiseen ennen päivystykseen haketumista. Toimi näin myös, jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

Tarkemmat THL:n ohjeet koronavirukseen liittyen löydät täältä >>