20 vuotta työtä Itä-Hakkilan Kilvan vammaisurheilun parissa
14.11.2018
Turnaus pelattiin 8 joukkueen voimin, sekä kilpasarjassa ja haastesarjassa, otteluita kertyi jokaiselle joukkueelle viisi päivän aikana.
Kilpasarjan voiton nappasi isäntäjoukkue I-HK, joka voitti finaalissa Espoon Oilersin joukkueen lukemin 5-1 ja haastesarjan finaalissa kohtasivat I-HK ja Tuusulan Tuliketut ja tiukan trillerin vei lopulta Tuliketut lukemin 7-9
Turnauksen teemana oli jälleen tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus, joka toteutui kaikilta osin hienosti, kun kaikki pelaajat saivat runsaasti peliminuutteja.
– Ilolla todettiin myös sekajoukkueiden merkittävä osuus. Loistavaa esimerkkiä siitä, kuinka tytöt ja pojat voivat pelata samassa turnauksessa, totesi Harry Seidler.
Turnaus oli järjestyksessään 18., jossa Itä-Hakkilan kilvan vammaisliikuntajaosto veturinaan Harry Seidler on hoitanut vetovastuut. Seidler muistutta kuitenkin, ettei yksikään turnaus onnistu yksin, vaan siihen tarvitaan aina vireä seura, sekä loistavat tukijoukot. Tukijoukoille Seidler haluaakin antaa erityisen suuren kiitoksen hienosta työstä.
Turnauksen päätteeksi jaettiin kaikille osallistujille osallistujamitalit ja tsempparipelaajat palkittiin kaikista joukkueista, sekä voittajajoukkueet vielä pokaaleilla. Kaikki saivat lähteä kisoista mitalit matkassa ja yhdenvertaisina ja tasa-arvoisina.
– Seuran puheenjohtaja Mirka Järnefelt ja johtokunnan jäsen ja vammaisliikunnan yhteyshenkilö Inka Laurin yllättivät ainakin minut täysin saapumalla juuri sopivasti palkintojen jakoon ja pääsivät jakamaan mitalit. He yllättivät minut hienolla huomioinnilla pitkästä urastani vammaisurheilun parhaaksi, totesi Seidler.
– Nyt, kun oma ura tulee päätepisteeseen tehtävässä ja uudet tuulet ja tekijät toivottavasti vievät tätä tärkeää toimintaa eteenpäin, koen tärkeimmäksi työkseni turvata toiminnalle mahdollisimman hyvän polun myös tulevaan. Etsin uusia ohjaajia ja avustan myös mahdollisia seurasiirtoja haluavia pelaajia eteenpäin. Kun linkit moniin tahoihin on vuosien varrella karttuneet, nyt on hetki hyödyntää myös niitä, totesi Seidler.
Seidler kiitteli samalla erityismaininnalla urheilutalon henkilökunnan hyvää palvelutasoa sekä Vantaan kaupunkia vammaisurheilun arvostamisesta kuluneiden vuosien aikana luomalla loistavat olosuhteet turnauksille Tikkurilan urheilutalolla.
– Vaikka oma ura valmennuksessa ja muissa vastuutehtävissä jää, niin liikunta pysyy jatkossakin vahvasti arjessa. Mennyt kesä tarjosi jo siihen ajallisesti paljon iloa, kun ehdin polkupyörällä heittämään useat lenkit eteläisen Suomen upeissa maisemissa ja viettämään aikaa myös perheen parissa enemmän. Urheilun seuraamiseenkin katsomon puolelta jää paremmin aikaa.
– Olen myös lupautunut toimimaan jatkossakin eri yhteisöjen edustajana, muun muassa TUL:n Suur-Helsingin piirin hallituksessa ja muissakin edustustehtävissä. Koen tärkeäksi, että seuramme aktiivisesti on eri yhteisöissä mukana ja pitää verkostoitumisen vahvana, Seidler kertoi.
– Kaiken kruununa pidän ja tulen säilyttämään oman kasvattajaseuran, sillä olen saanut koko urheilija- ja urheiluvaikuttajapolun saanut tehdä työtä upeiden ihmisten kanssa. Olen nähnyt seuran monet hetket ja niiden myötä saanut olla luomassa liikkuvalle väelle olosuhteita ja liikuntakulttuurin kasvupolkua tulevaankin aikaan.
Harryn merkkipaaluja uran varrelta
Harry Seidlerin ura alkoi Itä-Hakkilan kilvassa vuonna 1972 junnufutiksessa. Sama seura on kantanut koko polun ja seuran värit säilyvät taustatehtävissä jatkossakin.
- 24 vuotta futisvalmennusta
- 20 vuotta kehitysvammaisten salibandyn vastuuhenkilönä
- 13 vuotta futistuomarointia ja pelinohjaajakoulutusta
- 9 vuotta Special Olympics salibandyn valmennusryhmän( maajoukkueen) joukkueenjohto- ja valmennustehtävissä
- 12 vuotena kisaisäntänä Suomen Palloliiton ja Uudenmaan piirin järjestämässä erityisryhmien futsal-turnauksissa Vantaalla
- 12 vuotta seuran puheenjohtaja
- 9 vuotta seuran varapuheenjohtaja
- Tekonurmihanke Itä-Hakkilaan, todellista iloa futaajille tuottava kohde, jossa sain olla veturitehtävissä