Järvi-Suomi valmistautuu juhlavuoteen – jo yli 50 tapahtumaa tulossa

19.11.2018

Järvi-Suomen alueen muodostivat joulukuussa 2015 Savon, Saimaan, Karjalan ja Keski-Suomen piirit ja alueen toimisto sijaitsee nyt Jyväskylässä.

– Liiton juhlavuosi pitää sisällään paljon tapahtumia ja alueen seurat ovatkin lähteneet hyvin ja innostuneesti mukaan juhlavuoteen. Tällä hetkellä on koossa jo 52 alueellista TUL100-tapahtumaa, TUL:n Keski-Suomen ja Savon piirien toiminnanjohtaja Johanna Nekkonen kertoo.

Juhlavuosi pitää sisällään muun muassa TUL:n Keski-Suomen piirin (9. maaliskuuta) ja Karjalan piirin 100-vuotisjuhlat (23. helmikuuta) ja Äänekosken Huiman isännöimät SM-hiihdot maaliskuun lopussa. Huiman maineikas koripallojoukkue pelaa juhlavuoden korisottelut 20. tammikuuta.

TUL100-hiihtoviesti on Järvi-Suomen alueen seurojen ohjelmassa 3. maaliskuuta.

Järvi-Suomen aluekokous järjestetään TUL:n 100-vuotisjuhlien istuntona 14. helmikuuta Varkaudessa ja paikalle saapuu muun muassa TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomi.

10. maaliskuuta Jyväskylässä Paini-Ässät isännöi hauskaa hankipainitapahtumaa, jossa yritetään päästä jopa Guinessin ennätysten kirjaan.

8. kesäkuuta Savon piirin alueella Kuopiossa (järjestävä seura Elo) ja Mikkelissä (Vauhti, Kissat ja Kuntoilijat) TUL:n seurat järjestävät isoja kaupunkitapahtumia. Mikkelissä Vauhtia ja TUL-toimintaa –tapahtuman yhteydessä järjestetään TUL Järvi-Suomen petankin mestaruuskisat.

25. toukokuuta Jyväskylän Työväen Nyrkkeilijät isännöivät puolestaan Tarmo Uusivirran muistokilpailuja. TUL:n pyöräilymestaruuksista ajetaan Punkaharjulla 3.-4. elokuuta ja alueellinen TUL Järvi-Suomen juhlaseminaari seuratoimijoille on ohjelmassa 12. lokakuuta.

Tammikuussa TUL julkaisee ”Sata tarinaa TUL:sta” –juhlalehden, johon Järvi-Suomen alueeltakin on tulossa runsaasti juttu- ja kuvatarjontaa.

 

Teksti ja kuva: Rauno Ylönen

Kuvassa Johanna Nekkonen, TUL: Keski-Suomen ja Savon piirien toiminnanjohtaja, sekä Järvi-Suomen alueen puheenjohtaja varkautelainen Hannu Kiminkinen.