Seurapäivillä katsottiin tulevaisuuteen

Kuvassa ihmisiä istumassa ja keskustelemassa ringissä

Yli sata TUL:n seurojen edustajaa kokoontui viikonloppuna seurapäiville Hämeenlinnaan kuulemaan ajankohtaisia asioita muun muassa TUL100-juhlavuodesta ja maakuntauudistuksesta sekä pohtimaan liiton tulevaisuutta.

Lauantaina valtiovarainministeriön muutosjohtaja Kari Hakari esitteli seuraväelle maakunta- ja sote-uudistusta liikuntapalveluiden näkökulmasta. Hakari kehotti seuroja ja muita järjestöjä olemaan oma-aloitteisia ja aktiivisia maakuntauudistuksen valmistelussa omalla alueellaan.

Jyväskylän yliopiston professori Hannu Itkonen esitteli TUL:n seurakyselyn yhteenvetoa. Kysely on toteutettu vuosina 2005 ja 2018. Tulosten pohjalta seurapäivien osallistujat pääsivät pohtimaan TUL:n tulevaisuutta ryhmissä etenkin koulutusten, viestinnän ja tulevan satavuotisjuhlavuoden näkökulmasta.

Lauantain lopuksi seuraväki kuuli esittelyt Hämeenlinnan Kisan, Ikurin Vireen ja Lappilan Nousun aktiivisesta seuratoiminnasta ja vapaaehtoistyöstä.

Satavuotias TUL juhlii koko ensi vuoden

Sunnuntain ohjelma keskittyi TUL100-juhlavuoden ympärille. Ensi vuosi käynnistyy TUL:n päivän juhlallisuuksilla tammikuussa. Silloin juhlitaan Koiton salissa – paikassa, jossa Suomen Työväen Urheiluliitto perustettiin sata vuotta sitten.

Tapahtumaviikonloppuna 14.–16.6. Helsinkiin kokoontuu tuhansia TUL:n, liikunnan ja urheilun ystäviä. TUL100 Teatterigaalaan ja pääjuhlanäytös Joukkojen juhlaan haetaan vielä esiintyjiä. Molempien tilaisuuksien liput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä.

Tapahtumaviikonlopussa on mukana myös yli 20 lajia. Helsingin ja Uudenmaan seurat järjestävät kaikille avoimia mestaruuskilpailuja ja monenlaisia lajitutustumisia.

Teksti ja kuvat: Salla Virtanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *