TUL:n joukkuevoimistelun avoimet mestaruuskilpailut Tampereella olivat voimistelun juhlaa

13.12.2018

Kilpailussa käytiin kaikissa yli 12-vuotiaiden sarjoissa alkukilpailut lauantaina ja loppukilpailut sunnuntaina.  Kisaan osallistui yli 100 joukkuetta ja yli 1000 voimistelijaa. Kisapaikalla oli molempina kisapäivinä todella hyvä tunnelma niin katsomossa kuin kisamatollakin. Hallin katsomo oli täynnä innostuneita kannattajia, vanhempia ja toisiaan kannustavia voimistelijoita eri puolilta Suomea.  Näkyi selvästi, että joukkuevoimistelulla on nostetta – ja sitä osoittaa myös se, että Tampereen Sisun lajin harrastajamäärät ovat kasvaneet kaikissa eri-ikäisten joukkueissa.

Tamperelaisjoukkueet hallitsivat SM-sarjaa

Yli 16-vuotiaiden SM-sarjassa voittoon ylsi odotetusti Tampereen Sisun Minetit syksyllä uudistetulla upealla Meri-ohjelmallaan. Joukkueen kapteeni Ella Ratilainen kommentoi kilpailua: ”kisoissa oli upea tunnelma ja kannustus! Kaksipäiväinen kilpailu oli myös hyvää harjoitusta kevään kilpailuja ajatellen.”
Huippukoreografi Antton Laineen suunnittelema Minettien Meri-ohjelma voitti sarjassaan myös parhaan koreografian palkinnon. Samassa sarjassa hopealle voimisteli turkulainen yhteistyöjoukkue Sanix Valens.

Myös 14-16 vuotiaiden SM-sarjan voitto saatiin pidettyä Tampereella – sen nappasi hienosti Rantaperkiön Iskun Isku AGG Idra ja toiseksi itsensä taisteli niin ikään turkulainen yhteistyöjoukkue SV Valor. Kolmas SM-sarjan mittelö käytiin 12-14 -vuotiaissa ja tämäkin jatkoi kotikaupungin voittokulkua: voiton vei Tampereen Sisun Minetit Pre Junior hienolla ja taiteellisella suorituksellaan ja toiselle sijalle ylsivät Kotkan Kirin Mimosa.

Special Olympic -kisoissa koettiin upeita onnistumisen hetkiä

Soveltava rytminen voimistelu on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan ja vuoden 2018 alusta alkaen lajia on voinut harrastaa myös Tampereen Sisussa. Vajaassa vuodessa harrastukseen on tullut mukaan parikymmentä innostunutta ja motivoitunutta harrastajaa, joiden harrastuskauden kohokohtia ovat Special Olympics -kilpailut. Viime keväänä Vantaalla kilpailtiin ensimmäistä kertaa yhteistyössä joukkuevoimistelukisojen kanssa, mikä oli merkittävä uudistus lajin näkyvyyden kannalta. Nyt onnistuneesta kokemuksesta otettiin oppia ja nämä upeat voimistelijat saivatkin suuren yleisömäärän ansiosta mahtavaa kannustusta hienoille suorituksilleen.

Myös tässä kilpailussa Tamperelaiset saivat nauttia menestyksestä, sillä mitalin arvoisiin suorituksiin ylsi peräti 8 Tampereen Sisun voimistelijaa: Lyyti Läykki, Jenna Jokela, Elina Salminen, Sara Ängeslevä, Anniina Hassinen, Sini-Sofia Tiusanen, Aino Perko sekä Siiri Federley.

TUL:n mestaruuskilpailuiden kultamitalistit