Ammattiopisto Liven opiskelijat ovat mukana toteuttamassa TUL100-tapahtumaviikonloppua

04.06.2019

TUL100-tapahtumaviikonlopun 13.–16.6. järjestelyissä on mukana joukko Ammattiopisto Liven merkonomiopiskelijoita. Opiskelijat osallistuvat asiakaspalveluun Helsingin jäähallilla sijaitsevalla infopisteellä sekä tapahtuman somistamiseen ja rakentamiseen.

Ammattiopisto Liven opettaja Soile Siikavirta kertoo, että opiskelijat saavat tapahtumassa mahdollisuuden oppia monipuolisesti yhteistyö-, vuorovaikutus-, tapahtumanjärjestämis- ja projektityön sekä työelämän taitoja ja rooleja ohjatusti. Samalla opiskelijat edistävät tapahtumaan työtehtäviin osallistumalla myös opintojaan ja saavat kokemuksen kartuttamisen lisäksi osaamispisteitä ammatillisiin tutkinnon osiin.

– Mikä onkaan parempi tapa oppia uusia taitoja kuin aito työelämäympäristö, Siikavirta toteaa.

– Opettajat ja ohjaajat ovat mukana tapahtumassa kannustamassa ja ohjaamassa nuoria. Tavoitteena on positiivinen oppimisen kokemus sekä uusien yhteistyöverkostojen ja kontaktien luominen opiskelijoille. Tämä työelämän aito kokemuksellinen oppimisen muoto on upea tapa toteuttaa yhteisöllisyyttä.  Yhteisöllisyys, oppiminen ja kehittyminen, vastuun ottaminen ja yhteiskuntavastuu edistävätkin, Ammattiopisto Liven Täältä töihin -strategian mukaisesti, tavoitetta saada opiskelijat työllistymään.

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus. Live on osa Invalidisäätiötä. Invalidisäätiö on yleishyödyllinen säätiö, jonka toimintaa ohjaa yhteiskuntavastuu ja vaikuttavuus.

– Ottamalla erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita mukaan ison ja ainutlaatuisen tapahtumamme järjestelyihin toteutamme yhteiskuntavastuutamme ja tärkeimpiä arvojamme: tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tukemista, toteaa TUL:n vs. pääsihteeri Antti Kempas.

TUL100-tapahtumaviikonloppu 13.–16.6. kokoaa pääkaupunkiseudulle tuhansia TUL:n, liikunnan ja urheilun ystäviä. Lue lisää viikonlopun tapahtumista.