Jyväskylän Valon talkooväellä viikon mittainen petankkiurakka

15.07.2021

Petankkikisat Jyväskylässä. Pelitilanne.

Pesäpallotoiminnastaan paremmin tunnetun Valon piti huolehtia SM-kisajärjestelyistä jo viime kesänä, mutta koronarajoitusten vuoksi Jyväskylässä onnistuttiin järjestämään vuosi sitten vain kolme lajia. 

Petankin SM-mitaleista kisailtiin kuuden helteisen päivän ajan Jyväskylän Hippoksella jäähallin pysäköintipaikalle levittäytyneellä areenalla, kun ratkottavana oli niin yleisen sarjan, veteraanien kuin junioreidenkin mestaruudet eri pelimuodoissa. 

Kilpailupäällikkö Juha Karppasen johtama yli 30 talkoolaisen joukko teki viikon ajan pitkää päivää, kun aamuyhdeksältä alkaneet kilpailut venyivät jopa 12-tuntisiksi. 

Suitsutusta valolaisille kisajärjestelyistä antoivat sekä eri puolilta maata tulleet kilpailijat kuin myös Suomen Petanque-Liiton johtoporras. Kehuja tuli niin asfaltin päälle rakennetuista kentistä kuin kioski- ja ruokailujärjestelyistäkin. 

Talkootehtävät veivät parhaat mehut järjestäjäseuran pelaajista niin, että parhaaksi mestykseksi jäi Netta SoironLotta Somerkosken ja Riitta Jämsän neljäs sija naisten trippelissä. 

TUL-seurojen petankisteista parhaiten menestyivät  Korson Kaiun Raimo Lilja, joka voitti vanhempien veteraanien singelikisan mestaruuden sekä Linnan Petanquistien Jaana Alanoja, joka nappasi naisten duppelimestaruuden yhdessä loimaalaisen Sirpa Korkeamäen kanssa ja vielä hopeaa veteraanien sekaduppelissa yhdessä MAP Räimeen Markku Hurrin kanssa. 

Kilpailupäällikkö Juha Karppasen johtama yli 20 talkoolaisen joukko sai kovasti kiitoksia hyvin hoidetuista järjestelyistä. 

Hippoksen jäähallin parkkipaikalle rakennetuilla kentillä kisailtiin aamusta iltaan helteisessä säässä. 

Teksti ja kuva: Jarkko Mänttäri