Annalan kentän perinteisessä ulkoilutapahtumassa kisailtiin ja vietettiin aikaa yhdessä

15.06.2021

Annalan kentän voittajat naiset. Kolme naista rivissä mitalit kaulassa.

Toukolan Teräs järjestää keväisin Annalan kentällä ulkoilutapahtuman. Se on kuin vaalitoimintaa, sillä jokainen tapahtuma tarvitsee tekijöitä, tukijoita, kannattajia ja osallistujia. Tämä kevät oli edelleen täynnä suljettuja liikuntatiloja, läheisten ja ystävien etätapaamisia sekä odottamista, milloin olisi luvallista tavata ulkotiloissa oman tai toisen seuran jäseniä. Toukokuu oli vielä kiellettyä aikaa yli 10 hengen tapaamisille, kunnes kesäkuussa oli lupa kokoontua ulkona rajoitettuna 50 henkilöön. Se oli juuri sopiva luku, sillä meitä tuli paikalle reilusti yli 30, mutta ei yli 50. Iloisena osallistujamäärästä Ritva Kima toivotti kaikki tervetulleiksi.

Toukolan väki on aina valmistellut Annalan kentän tapahtumaa huolellisesti ja oman seuran väen kesken. Tälläkin kertaa he olivat tulleet ajoissa paikalle ja tehneet valmistelut. Kahvikatos oli pystytetty ja pelikentät merkitty. Myynnissä oli hyvää itsetehtyä kakkua ja kahvipullaa sekä grillimakkaraa. Myös arpoja oli myynnissä, koska tämän tapahtuman yksi tärkeimmistä asioista on arvat, joilla voi voittaa jotain kivaa, ei ehkä tarpeellista, mutta voitto tuo tulleessaan hyvän mielen. Hyvä mieli on samalla kiitos järjestäjille.

Kun kahvittelu ja alkukuulumiset oli vaihdettu, Kaija Pentikäinen johdatteli mukana olijoita venyttelyn maailmaan, koska edessä oli perinteiset leikkimieliset, monimuotoiset kisailut. Lajeina olivat tikanheitto, frisbeegolf, petankki ja ketjunheitto. Naisille ja miehille oli omat joukkueensa. Jokainen osallistuja teki parhaansa, ylitti itsensä tai saattoi todeta harmitellen, että tätä olisi pitänyt harjoitella, niin ehkä olisi mennyt paremminkin. Vaan eikö se ole niin, että vain lahjattomat harjoittelevat! Naisten kisan voitti Terttu Tuomisto, joka totesi, että hän tuli vain katsomaan ja olikin kisan voittaja. Toiseksi tuli Kaija Pentikäinen ja kolmanneksi Paula Kaunismäki. Miesten sarjan voitti Kari Hämäläinen ja hieman mietittiin kotikentän etua, kun hän voitti ylivoimaisesti. Toiseksi tuli Reima Tuomisto ja kolmanneksi Sakari Kuismin ja hänelläkin oli kotikenttäetu. Me veteraanit harrastamme myös kulttuuria tasapainottaaksemme liikunnan tuomaa energiaa. Tälläkin kertaa yllätysnumerona oli Maija Haleniuksen runonlausunta. Touhu taukosi ja me maltoimme kuunnella. Tuomaristo sai rauhassa keskittyä pisteiden laskuun. Palkinnot jakoivat Harri Rinne ja Ritva Hokkanen.

TUL Suur-Helsingin Piirin toiminnanjohtaja Aapo Räntilä saapui myös paikalle. Hänen vierailunsa oli tervetullut asia, koska me ikäihmiset vietimme ulkoilupäivää ja saimme hänet vakuutettua, että yhdessä oleminen ja tekeminen saavat ihmeitä aikaan. Vierailijoita tuli vielä lisää, kun joukkoomme soluttautui TUL:n hallituksen 1. varapuheenjohtaja Henrik Nyholm. Aapo on jo vanha kävijä tapahtumissamme, mutta Henrik on käynyt vain kerran aiemmin elokuussa 2019.

TUL Suur-Helsingin piirin veteraanit pitävät heinäkuun taukoa ja toiminta jatkuu elokuussa. Silloin on Valtti Hölkkä lauantaina 14.8.2021 klo 13 alkaen Puotilassa ja Kuusijärvitapahtuma keskiviikkona 25.8.2021 klo 12–14.

Kiitos kaikille mukavasta iltapäivästä Annalan kentällä!

Teksti ja kuvat: Paula Kaunismäki