Koululaiset kirmasivat kesälomille – osa urheilukouluun ja osa kesätöihin

18.06.2021

Kahdeksan urheilukoulun ohjaajat rivissä aurinkoisena päivänä

Lapsia liikunnan, lajikokeilun ja leikkimisen ääreen saapui 15, joita kolmen päivän ajan ohjasi kesätyöllistetyt ja vapaaehtoiset nuoret. Koronavuoden kurittaessa koululaisten kesätyöpaikat ovat olleet tiukassa, joten halusimme antaa mahdollisuuden ohjaamistehtävissä 9. luokalta päässeille sekä parille Lappian opiskelijalle. Osa heistä onkin suuntautumassa liikunta, varhaiskasvatus tms. alalle, joten urheilukoulussa työskentely toi hyvää pohjaa. Erään kesätyöllistetyn kommentti: ”Päivät menevät todella nopeasti ja mukava, kun on saanut erilaisia työtehtäviä lasten parissa”. Hän on ollut tet-jaksolla päiväkodilla ja suuntautumassa alalle.

Myös kesätyöllistettyjen harrastuksia voidaan hyödyntää urheilukoulussa sekä heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävällä leirillä. Harrastuksina nuorilla on mm kalastaminen, koripallo ja liikunta eri muodoissaan.

Allekirjoittanut toimi enemmänkin huoltotehtävissä eli piti huolen työharjoittelijan kanssa, että lapset ja ohjaajatkin saivat pidemmän tauon eväiden parissa. Mukavaa luontevaa keskustelua syntyi aterioinnin lomassa ja tällainen ikääntyväkin otettiin mukaan tasavertaisena osallistujana. Pituushyppypaikalla toimin kuitenkin vain mittaajana, en edes yrittänyt uutta ennätystä. Muutama urheilukoululaisista osoittautui todella hyviksi pituushyppääjiksi ja kannustinkin aloittamaan esim VKV:n yleisurheilun parissa harjoittelun. Korkeushyppypaikalla myös riman alta patjalle hyppääminen onnistui, taitolaji sekin. Kaiken kaikkiaan mukavat muistot jäivät urheilukoulusta ja kolmen päivän ”uurastuksen” kruunasi urheilukouludiplomi sekä vähän makeampaa syötävää. TUL Lapin piirin nuorisojaoston järjestämä lasten disco viikon päätteeksi TUL-salissa on myös mukava mahdollisuus tanssimisen ja muun oheisjuttujen keralla jatkaa kesän viettoa.

Mukana mukavassa menossa
Pirkko Pehkonen/TUL Lapin piirin toiminnanjohtaja