Viikonloppuna kisataan yleisurheilun mestaruuskilpailuista Leppävirralla

29.06.2021

Leppävirran Urheilijat järjestää tulevana viikonloppuna perinteiset avoimet TUL:n aikuisten ja yleiset TUL Järvi-Suomen mestaruuskilpailut.  Alkukesän ylivoimaisesti suurimmat yleisurheilukilpailut käydään Leppävirralla, nyt kun vielä mattimyöhäisiä tippuu mukaan. Koronarajoitusten purkautuminen näkyy hyvänä osallistujamääränä. Ilmoittautuneita on jo nyt yli 100 henkilöä ja kun useimmat ottavat useampaan lajiin osaa, niin lajimäärä nousee lähelle 400:aa. Osallistujia tulee ympäri Suomea, joten Leppävirralla vilistää viikonloppuna suomalaisten huippuseurojen verkkareissa urheilijoita ja tukijoukkoja. Kisat käydään lähes täydellä lajiohjelmalla.

Lauantain päätteeksi vihitään käyttöön Leppävirralle tehdyt uudet juoksuportaat. 140 askelmaa sisältämät raput ovat aivan urheilukentän lähellä, Vesileppiksen rinteessä. Porrasjuoksun vihkiäiskilpailuissa on sarjoja kaikille ja mukaan voi ilmoittautua paikan päältä.

Jorma Rajakannas kilpailee 50:nnen kerran peräkkäisinä vuosina TUL:n piirinmestaruuskisoissa yleisessä sarjassa. Ensimmäiset kisat hän kävi 1972 Varkaudessa TUL Savon piirinmestaruuskisoissa. Vuoden 1972 jälkeen Rajakankaalla ei ole ollut yhtään välivuotta kisoista, vaikka kisojen nimi onkin muuttunut pariinkin otteeseen. Välillä kisat käytiin TUL:n Itä-Suomen mestaruuskilpailuina, kun nykyään kisat kantavat nimeä Järvi-Suomen mestaruuskilpailut. Tiettävästi kukaan Suomessa ei ole vastaavaan yhtäjaksoiseen ja katkeamattomaan osallistumismäärään päässyt. Saavutusta voidaan pitää ihmeenä, sillä se on vaatinut terveyttä sekä tuuria, ettei yhtään sattumia ole ollut vuosikymmenten varrella. Rajakannas, omaa sukua Nyyssönen, heittää kiekon ja mahdollisesti muitakin heittolajeja mitä kerkiää. Tulokset eivät enää päätä huimaa, mutta mukana ollaan, jotta tavoite toteutuu.

Avoimet TUL:n aikuisten mestaruuskilpailut lauantaina 3.7. klo 12.00 ja sunnuntaina 4.7. klo 10.00 Leppävirran Urheilukentällä.
Rappujuoksun vihkiäiskilpailut lauantaina 3.7. klo 16.00.

Tervetuloa kisaamaan tai katsomon puolelle!

Lisätiedot:
Jorma Rajakannas, 040 5287131,  jr.lepu@gmail.com
tul.fi/jarvisuomi/tapahtumat/avoimet-aikuisten-yleisurheilun-mestaruuskilpailut